Atlétika
Nemes Rita

„Az első feladat, hogy felkészüljünk a kvalifikációs világkupákra” (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.09.05 Frissítve: 2017.09.05 Rövidpályás gyorskorcsolya

Liu Shaoangot még bátyja sem állíthatta meg.

Az MTK Budapest gyorskorcsolyázója, Liu Shaoang, becenevén Ádó, utcahosszal nyerte a magyar országos bajnokság összetett versenyét, amely egyben olimpiai tesztként is szolgált. Ádó az 1500-at, az 500-at és a szuperdöntőt is megnyerte, mindössze ezer méteren maradt le testvérétől, Liu Shaolin Sándortól. Ádó elmondta, jó formáját az alapos felkészülésnek is köszönheti.

– Két nehéz edzőtáboron vagyunk túl, és viszonylag jól sikerült mindkettő. Borzasztóan fárasztóak voltak, és életünk két legmegterhelőbb hetét tudhatjuk magunk mögött, de a jövőre nézve mindenféleképpen megérte. Az első feladat az lesz, hogy felkészüljünk a kvalifikációs világkupákra.

A világkupákon keresztül a 2018-as pjongcsangi téli olimpiára vezethet az út, így különösképpen nagy hangsúlyt fektettek Ádóék a nyári edzésekre.

– Keményebb ez az év sokkal, mint a többi. Komolyabbak a száraz és a jeges edzések is egyaránt, és jóval nagyobb a szigor a foglalkozásokon. Érezhető, hogy mindenki igyekszik jobban összpontosítani.

Ugyan elképesztő sikeres versenyt zárt, a még csupán 19 éves gyorskorcsolyázó, ám elmondta, a szezon ezen a pontján a helyezések nem jelentenek prioritást.

– Ez felkészülési verseny leginkább, akkora tétje nincsen. Fontos a biztonság, figyelünk arra, hogy az előzéseknél ne essen el senki, és hogy baleset nélkül megússzuk ezt a megmérettetést. A helyezések egyelőre annyira nem fontosak, de mindenképp kell az, hogy érezzük a pályát, mert hamarosan kezdődik az igazi szezon.

A magyar bajnokság négy versenynapja között két-két nap szünet telt el, így felvehették az olimpia ritmusát a versenyzők, mert azt ugyanebben az ütemben rendezik.

– Ez jó dolog lehet, mert felkészít minket az olimpiai versenyekre. Ugyan még nem tudjuk, milyen is ez pontosan, bízom benne, hogy végül hozzászokunk. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!