Karate
Sterck Laura

„Akár javunkra is válhat”

Publikálva: 2020.03.31 Frissítve: 2020.03.31 Vívás – kard

Márton Annát kérdeztük edzéseiről, valamint az olimpia elhalasztásáról.

Az MTK Budapest kardvívója, Márton Anna március 31-én ünnepli születésnapját. Panka elmondta, bulit nem tervez, otthon tölti az időt. A 25 éves sportoló azt is hozzátette, egyelőre jól bírja a koronavírus-járvány okozta bezártságot.

Gyorsan eltelnek a napok, hiszen sokat edzek, és olyan dolgokra is van időm, amikre eddig nem nagyon volt, tehát nem unatkozom egyáltalán.

A világbajnoki bronzérmes sportoló abba is beavatott minket, hogyan zajlanak az edzései manapság.

Otthon, a szobában végzem a feladatokat. Az erőnléti edzőm összeírt olyan gyakorlatokat, melyeket itthon is végre tudok hajtani. Nagyon sokan segítenek abban, hogy átvészeljem ezt az időszakot, és így könnyebben megy – mesélte Panka. – Gárdos Gábor például online vezényelt nekünk lábmunkaedzést. Elég vicces volt elsőre, mert szokatlan, de a célját elérte, és próbáljuk szinten tartani magunkat. Alkalmazkodni kell a helyzethez, persze ellenfél nélkül sokkal nehezebb megoldani a tréningeket, tehát maradnak a kondi és a technikai feladatok.

Anna jó eséllyel pályázik arra, hogy utazhasson a tokiói olimpiára, melyet egy évvel később rendeznek.

Sokkoló volt először hallani, hogy elhalasztották, ám megpróbálom optimistán felfogni a dolgot. Az utóbbi versenyeken kezdtünk el szárnyalni a magyar csapattal, és remélhetőleg jövőre fogunk összeállni igazán ütős együttessé. Ha innen nézem, akkor akár a javunkra is válhat, hogy eltolták egy évvel az ötkarikás játékokat, bár a tényt nem volt könnyű elfogadni a hosszú és nehéz felkészülési időszak után.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!