Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

„A szorgalom és akaraterő a legnagyobb erőssége” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.11.30 Frissítve: 2020.11.30 Tenisz

Thomas Drouet Budapesten készíti tanítványát, Babos Tímeát a következő szezonra.

A francia tréner a Magyar Tenisz Szövetség weboldalának adott interjújában elmondta, miért váltak el útjai két éve Timivel, és azt is, miért kezdtek el újra együtt dolgozni.

– Bármilyen jó is volt a kapcsolatunk, elveszett belőle a motiváció, és én így nem tudtam tovább vállalni a közös munkát. Nem véletlen, hogy most kezdtük újra, most lett kész arra, hogy ismét olyan típusú edzővel dolgozzon, mint én. Timi nagyon intelligens. Néha kicsit kemény, s ebből korábban volt is néha konfliktusunk, de ma már alig, mert érettebb személyiséggé vált. Otthon sokat gondolkodik azon, mi történt a gyakorlásokon, másnap pedig ezek alapján elismeri, hogy igazam volt. Így működünk és ez így van jól. Nekem is erős karakterem van, de mindig őszinte és nyílt vagyok vele. Megdicsérem, ha jól dolgozik, de azt sem titkolom, ha elégedetlen vagyok a teljesítményével. Tudom, nem könnyű a kritikákat hallgatni, és egy időre neki ebből elege is lett, de másképp sajnos nincs eredmény. Timi esetében ezt az élet is igazolta, ő pedig tanult belőle.

A 37 éves szakember arra is kitért, mik klubunk teniszezőjének legnagyobb erényei.

– Legnagyobb erőssége a mindennapi munka, a végtelen akarat. Napi hat órát edzünk, teljes intenzitással. Fáradt, de mégis csinálja. Soha nem adja fel. A gyengéje az, amikor negatívvá válik, ideges lesz, s ilyenkor veszít az elvégzett munka minőségéből. Ezzel a problémával korábban is foglalkoztunk és most is figyelünk rá, jóllehet ezen a téren is nagyon sokat fejlődött. Vallom, jobb két órát színvonalasan, összpontosítva edzeni, mint hatot rossz hozzáállással. A meccsen ugyanis mindent pontosan úgy fogsz csinálni, ahogy azt a gyakorlások során megszoktad. Ha valami nem jön össze és eldobod az ütődet, ugyanezt teszed majd éles helyzetben is. De ha a fárasztó és végtelennek tűnő edzésen is megtalálod a megoldást és folytatod, akkor erre tréningezed az agyad, és ez lesz a normális viselkedési forma számodra. A mostani felkészülésünk is ezen alapul, minden áldott nap problémát, stresszes helyzetet és feszültséget alakítok ki számára a pályán, neki pedig meg kell oldania.

Drouet arról is beszélt, mik lehetnek Timi céljai a jövő évre.

– Párosban „csupán" meg kell őriznie az önbizalmát, amit a világ egyik legjobbjaként méltán szerzett meg. Egyesben ugyanakkor minél gyorsabban vissza kell mennünk a legjobb ötvenbe. Látva a hozzáállását és a befektetett munkát, biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog. Az olimpiai részvételnek nincs különösebb jelentősége a sportágunkban, de tudom, hogy Magyarországon ez másképp van, ezért Timi is nagyon szeretné országát az ötkarikás játékokon képviselni, s érmet nyerni. Én megértem ezt a vágyát, ezért mint minden másban, ennek megvalósításában is maximálisan támogatni fogom. Egyesben ugyan még kvalifikálnia kell magát, de ha minden a terveink szerint alakul, ennek sem lesz akadálya.

Az interjú teljes egészében ITT olvasható.

Forrás: huntennis.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!