Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

„A legfontosabb, hogy hatvan percen keresztül tudjunk küzdeni"

Publikálva: 2017.09.30 Frissítve: 2017.09.29 Kézilabda

Golovin Vlagyimirral beszélgettünk a Magyar Kupa sorsolásról, Háfra Noémiről, a Ferencvárossal való közös munkáról, illetve a bajnoki rajtról.

Bár a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt szünetelnek a K&H liga küzdelmei, mégis mozgalmas napokon van túl az MTK Budapest együttese.

Kedden például elkészült a Magyar Kupa sorsolása: Golovin Vlagyimir gárdája az immár Szöllősi-Zácsik Szandrával felálló Budaörs Handballt fogadja a második fordulóban.

– A Magyar Kupában minden a sorsoláson múlik: lehetett volna könnyebb dolgunk is, de biztos jó meccset játszunk majd a Budaörssel. Igazából ez a mérkőzés is a Dunaújváros elleni felkészülést fogja szolgálni – ismerte el Vova. – A kupát illetően nem volt konkrét célkitűzésünk, mivel – ahogy említettem – itt minden a sorsoláson múlik. Persze azért szeretnénk nyerni és továbbjutni.

Válogatott szünet lévén, együttesünk ezúttal is az FTC-Rail Cargo Hungariával együtt edz a héten, így ellensúlyozva a nemzeti csapatoknál szereplő játékosok hiányát (kék-fehér részről Lilija Gorilszka és Blazsek Alexandra).

– Ezúttal is kiváló hangulatban folyik a közös munka, már nem vagyunk idegenek, a lányok is ismerik egymást. Most ráadásul többen vannak itt a Fradiból, mint általában, és nem csak a fiatalok. Nekünk ez nagyon hasznos, remélem még sok ilyen alkalom adódik a jövőben.

A nemzeti csapat szerdán, Koszovó ellen játszotta első Eb-selejtezőjét, amelyet 37-12-re meg is nyert. Az Elek Gyula Arénában rendezett találkozón bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban Háfra Noémi, aki az előző szezonban még az MTK Budapestet erősítette.

Noni nagyon jól játszott, egy fölösleges mozdulata nem volt – vélekedett Vova. – Persze sokat kell még tanulnia, rutint kell szereznie, de ha az ilyen meccseken bizonyítani tud, akkor komoly játékossá válhat.

A K&H ligában három pokoli nehéz mérkőzéssel indult a szezon a kék-fehérek számára: a Siófok, a Győr, illetve az Érd ellen léptek pályára a lányok.

– Meccsről meccsre javult a játékunk, ami nagy szó, mivel az első három fordulóban a bajnokság négy legjobb csapata közül hárommal találkoztunk. Nem volt egyszerű a dolgunk, sok pozitívumot és negatívumot is láttam. A legfontosabb, hogy hatvan percen keresztül tudjunk küzdeni, ebben kell még előrelépnünk a következő a folytatásban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!