Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

„A Babos, Mladenovic páros szinte legyőzhetetlen” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.08.30 Frissítve: 2020.08.29 Tenisz

A Nemzeti Sport a Eurosport hétszeres egyéni Grand Slam-győztes svéd szakkommentátorát, Mats Wilandert kérdezte klubunk teniszezőiről a US Open előtt.

A svéd teniszlegenda elmondta, lát esélyt arra, hogy Fucsovics Márton egyre feljebb lépjen a világranglistán.

– Azt hiszem képes lehet arra, hogy visszakapaszkodjon a legjobb harminc közelébe. Nagyon tehetséges teniszező, egyelőre azonban nem látom benne a mindenáron győzni akarást – ez is meglehet azonban, ha fizikailag eléri a top tízesek szintjét. Fontos, hogy meglegyen a mentális hajtóereje, és a nehéz helyzetekben képes legyen fókuszálni.

Wilander azt is elmondta, Babos Timi és Kristina Mladenovic párosa lehet a legnagyobb esélyese US Opennek.

– Babos és Mladenovic kettőse valósággal legyőzhetetlen, ha a párosra koncentrál. Ez azt is jelentheti, hogy ők ketten nem muzsikálnak olyan jól egyesben, és emiatt a párosra összpontosítanak, de az biztos, hogy mind a ketten egyesben szeretnének jobbak lenni. A páros ebből a szempontból melléktermék, de Babos Tímea veszélyes. Egyetlen szólómérkőzésen rendkívül veszedelmes, de azt nem tudjuk, képes-e összerakni három-négy ilyen egymás utáni találkozót egyesben. Szeretném azt hinni, hogy igen, mert a páros miatt ismeri a nagy meccsek hangulatát, és emiatt az ellenfelek rémálma: senki sem akarna szembenézni az erejével.

Az interjú teljes egészében ITT olvasható.

Forrás: nemzetisport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!