Kézilabda
Kekezovity Anna

Vova: „A szövetségi kapitányi poszt a szakma csúcsa”

Publikálva: 2021.08.31 Frissítve: 2021.08.31 Kézilabda

Golovin Vlagyimir nem engedi el az MTK Budapest kéziseinek kezét.

Golovin Vlagyimir a magyar női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya, biztos kezekben szeretné tudni az MTK Budapest női kézilabdacsapatát.

Vezetőedzőnket – augusztus 31-én – a szövetség elnöksége kinevezte a felnőtt női válogatott szövetségi kapitányának.

Vova honlapunknak így értékelte a fejleményeket:

A Magyar Kézilabda Szövetség egyik fő elvárása, hogy főállású kapitánya legyen a válogatottnak, de mivel az MTK Budapesttel még egy évre szól a szerződésem, így belementek, hogy eleinte párhuzamosan dolgozzak az MTK-ban és a válogatottal is, amíg mindkét fél részére megfelelő megoldás születik – árulta el Vova. – Most azon vagyok, mielőbb megtaláljam a megfelelő utódot, akire nyugodt szívvel rábízhatom a csapatot.

Golovin Vlagyimir 2015 tavaszán ült le az MTK Budapest kispadjára, és az akkor még rendre a kiesés elől menekülő együttesből hosszú évek kemény munkájával európai kupaszereplő középcsapatot faragott. Sőt, időközben Európa- és világbajnoki aranyérmet szerzett a junior válogatott szövetségi edzőjeként.

A szövetségi kapitányi poszt a szakma csúcsa, valóban ez volt az egyik nagy álmom. Felmerült már korábban is a nevem, még, amikor a juniorok szövetségi edzője voltam, mivel sok játékost ismerek a korosztályos válogatottakból. Bízom benne, hogy meg tudunk felelni a kihívásoknak, és együtt elérjük a szövetség által kitűzött célokat.

Vova nem engedi el az MTK Budapest kéziseinek kezét, nagy szerepet vállal saját utódjának kiválasztásában, és igyekszik segíteni neki a zökkenőmentes beilleszkedésben.

Nem arról van szó, hogy én egy nap elmegyek, és másnap jön valaki más. Szeretném jó kezekben tudni a lányokat – szögezte le az 51 éves szakember.

Golovin Vlagyimirnek nem sok ideje lesz saját képére faragni a nemzeti csapatot, mivel októberben már sorsdöntő Eb-selejtezők várnak a válogatottra.

Természetesen minden edzőnek megvannak a saját elképzelései, de a válogatott esetében legalább ennyire meghatározó a behívott játékosok kiléte. Az olimpián látott csapat magjára épül továbbra is a válogatott, mivel az első találkozásunk nem sima összetartás lesz, hanem egyből éles tétmeccsek várnak ránk. Nem tehetjük meg, hogy teljesen új csapattal vágunk neki a selejtezőknek. Menet közben aztán kiderül, hogy ki, mire képes, hogy hogyan tudjuk a legjobbat kihozni mindenkiből

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!