Atlétika
Nemes Rita

Vívás: „Reménykedtem benne, hogy főtáblára juthatok” – Wimmer Dorina

Publikálva: 2022.11.15 Frissítve: 2022.11.15 Vívás – tőr/párbajtőr

Juniorkorú párbajtőrvívónk, Wimmer Dorina bravúrosan szerepelt a tallinni felnőtt világkupán, hiszen feljutott a főtáblára, ahol a világranglista második helyezettjét nagy csatára kényszerítette. Dorinát kérdeztük a hétvége történéseiről, valamint a közeljövő eseményeiről.

– Milyen volt a te szemszögedből a világkupa, minek köszönhető, hogy ilyen sikeresen meneteltél?

Már nagyon vártam a versenyt, hiszen ez még csak a második felnőtt világkupám volt. Ezúttal magabiztosabban álltam oda, de még a csoportban picit félénkebben vívtam, mint kellett volna. A táblára azonban nagyon összeszedtem magam, jó asszókat vívtam rendkívül kemény ellenfelekkel szemben. Először a tavalyi U23-as Európa-bajnokot vertem 15-10-re, és éreztem, egyre jobban kezdek bemelegedni és belejönni a vívásba. A következő körben a negyedik kiemeltet hosszabbításban búcsúztattam, ami annak volt köszönhető, hogy fejben nagyon rendben voltam a meccs során. A főtábláért újra a spanyol Fernandez Calleja ellen vívtam, aki a katovicei világkupán a búcsúztatott, így dupla boldogság volt, hogy vissza tudtam vágni, ráadásul az egész asszó alatt úgy éreztem, uraltam a pástot. Másnap boldogan álltam oda a második kiemelt Szong ellen a főtáblás mérkőzésre, és nagyon örültem, hogy ilyen nagy sportoló ellen vívhattam. Ugyan kikaptam, rendkívül pozitív élmény volt, hiszen az asszó elején vezettem is, és végig szoros küzdelem volt.

– Mik voltak az előzetes célkitűzések? Számítottál rá, hogy ilyen jól alakulhat a hétvége?

Először is szerettem volna jól vívni a csoportban, és gondoltam, majd utána megyünk tovább. Mivel legutóbb nem jutottam főtáblára, ezért titkon reménykedtem benne, hogy ezúttal ott lehetek a 64 között, ami sikerült is.

– A Szong elleni meccs meg lehetett volna picit több rutinnal, vagy szerencsével? Mi hiányzott ott?

Nagyon tapasztalt, rutinos vívóról van szó, tehát tudtam, nem lesz könnyű dolgom. Talán ha picit bátrabb vagyok, akkor sikerülhetett volna, de nem lehetek elégedetlen. Már tudom, hogy van keresnivalóm ellene, tehát remélhetőleg hamarosan eljutok arra a pontra, hogy vissza tudok vágni neki.

– Az edzőktől milyen visszajelzéseket kaptál a hétvége után? Számítanak rád a következő felnőtt világkupán is?

Rengetegen gratuláltak. Óriási siker volt ez számomra, és remélem, meg tudom tartani a helyem a ranglistán a legjobb 12-ben, hogy minél több világkupára utazhassak. Meglátjuk, hogy alakul a szezon, és kiket visznek a következő versenyekre.

– Összességében a szezonod eddig nagyon rendben van.

Igen, eddig jól mennek a versenyek, de a junior nemzetközi viadalok csak most kezdenek majd beindulni. Sok megméretés vár rám: junior nemzetközi csapatverseny, aztán felnőtt válogató, majd junior világkupa is lesz. Nagyon jó érzés lesz úgy odaállni, hogy tudom, jó formában vagyok.

– Mik a célkitűzések az idény hátralévő részére? Mekkora lökést adhat ez a siker?

Óriási motivációt adott és nagyszerű visszaigazolás volt ez a hétvégi világkupa. Nem titok, hogy a juniorok között is szeretném megtartani előkelő helyemet a ranglistán, hogy jövőre utazhassak a világ- és Európa-bajnokságra is. Ehhez jól kell teljesítenem a hazai válogatókon, valamint a junior világkupákon is, így azon leszek, hogy ezek a versenyek minél jobban sikerüljenek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!