Atlétika
Magyari Zoltán

Vívás: „Hamar meglett az összhang” – Wimmer Dorina

Publikálva: 2021.10.07 Frissítve: 2021.10.06 Vívás – tőr/párbajtőr

Remekül indította a szezont klubunk tehetséges párbajtőrvívója, Wimmer Dorina, hiszen a kadet európai körverseny első – budapesti – állomásán csapatban aranyérmet szerzett. A hétvégi megmérettetésről, valamint az idei célokról beszélgettünk Dorinával.

Szombaton volt a csapatverseny, ami nagyon jól ment. Jól éreztem magam, ez pedig az asszóimon is meglátszott, mert szinte az összeset megnyertem – kezdte egyesületünk sportolója. – Először vívtunk ilyen összeállításban, de nagyon hamar megtaláltuk az összhangot, végig egymásért küzdöttünk, és mindenki remekül teljesített. A legszorosabb meccs 45-35 volt, és ugyan nem volt egyszerű az ukránok és az olaszok elleni találkozó, nem kellett izgulnunk a győzelem miatt.

Dorina másnap az egyéni versenyen a legjobb 32-ig menetelt, ám ott Benedetta Madrignani jobbnak bizonyult nála.

A vasárnapi nap nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Tizenhetedik helyen zártam, jobb eredményre számítottam, remélhetőleg a következő versenyen tudok javítani. Talán picit bennem volt az előző nap, ezért mentálisan kicsit fáradtabb voltam a szokásosnál.

A kadetkorosztály tavaly február óta nem léphetett nemzetközi porondra, így mindenki rendkívül motiváltan érkezett a budapesti viadalra.  

Már nagyon vártam ezt a versenyt, mert szerettem volna felmérni, ki mennyit fejlődött, plusz külföldi sportolók ellen is vívhattunk végre. A hazai pálya is óriási löketet adott, és szuper érzés volt itt nemzetközi versenyen szerepelni. Rengeteg magyar indulóval és kitűnő légkörben zajlott a viadal, nagyon élveztük.

Zárásként Dorina elárulta, milyen célokat tűzött ki az idei szezonra, és milyen versenyek várnak rá a közeljövőben.

Jövő hétvégén felnőtt válogatón veszünk részt, majd jöhet a körverseny következő állomása. Utána junior- és kadetválogató is lesz, tehát nem fogunk unatkozni. Ha lesz idén korosztályos Európa-bajnokság és világbajnokság, akkor mindenképp szeretnék bekerülni a keretbe. Ehhez az kell, hogy az első háromban legyek a ranglistán, ami az elmúlt két évben sikerült, tehát idén is minden esély megvan rá.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!