Kézilabda
Koronczai Petra

Vívás: „Ez az én napom volt” – Bartkó Levente

Publikálva: 2021.09.29 Frissítve: 2021.09.29 Vívás – tőr/párbajtőr

Klubunk párbajtőrvívója, Bartkó Levente a hétvégén megnyerte a junior Magyar Kupa első fordulóját. A 18 éves sportolót a vasárnapi menetelés részleteiről faggattuk.

Ilyen a vívás! Az ember néha elkapja a fonalat, és most hétvégén velem is ez történt – kezdte egyesületünk tehetsége. – Természetesen rengeteget dolgoztunk nyáron, sokat iskoláztunk, ezúttal pedig összeállt mindent. Nem pakoltam magamra terhet, pontos voltam, és élveztem a vívást.

Levinek olyannyira jól ment, hogy a legszorosabb asszóját is 15-10-re nyerte.

– A döntő volt a legnehezebb, Kovács Geri régóta nagy ellenfelem, és örülök neki, hogy most sikerült elkapnom. Az egyenes kieséses szakaszban éreztem némi holtpontot, amikor Bálind Bencével vívtam, de azt az asszót is 15-10-re hoztam, ami kulcsfontosságúnak bizonyult. Papíron nem volt szoros meccsem, de azért bőven voltak izgalmas pillanatok, a fináléban is 8-8-ig fej-fej mellett haladtunk. Volt, hogy vezettek az ellenfeleim, de a hajrá most mindig nekem jött ki jobban – egyszerűen kitűnő napot fogtam ki.

Mivel ez volt az év legelső megmérettetése, Levinek óriási önbizalmat adhat a sikeres nyitány.

– Szeretnék idén világversenyre kijutni és érmet szerezni, ez a kezdés pedig lendületet adhat ahhoz, hogy elérjem a célomat. Ehhez persze előbb be kell kerülnöm a junior válogatottba, a felnőtteknél pedig szeretnék az első tizenkettőbenben lenni a ranglistán, hogy világkupaversenyeken indulhassak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!