Atlétika
Jankovics Dániel

Vívás: „A nagy tét mindig felvillanyozz” – Wimmer Dorina

Publikálva: 2021.03.10 Frissítve: 2021.03.10 Vívás – tőr/párbajtőr

Az MTK Budapest 15 éves párbajtőrözője, Wimmer Dorina a múlt hét végén szerzett kadét korosztályban szerzett bajnoki címéről és a korosztályos világbajnoksággal kapcsolatos reményeiről is beszámolt.

Nagyszerű hétvégét zárt az MTK Budapest 15 éves párbajtőrözője, Wimmer Dorina, aki a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett korosztályos országos bajnokságon szombaton nyert a kadétok között, vasárnap pedig az előkelő tizedik helyen végzett a juniormezőnyben. Bakodi Róbert tanítványa a kadétversenyben magabiztosan menetelt a döntőig, melyben a sportágban egészen szokatlan eredménnyel, 3:2-vel győzött a Balaton Vívóklubot képviselő Pátri Maja ellen. A hazai szövetség úgy fogalmazott a viadal után, hogy a kadét lányok között papírformának megfelelő győzelem született – kíváncsiak voltunk, hogy ezt klubunk reménysége is így gondolja-e?

– Ezt nem állítom, de azért mentem az országos bajnokságra, hogy nyerjek. Az elmúlt hetekben az edzőmmel, Robi bácsival erre készültünk, és az eredményességért meg is tettem mindent. Örülök, hogy sikerült megszerezni az első helyet. Voltak szoros mérkőzéseim, de egész nap jól ment a vívás, és a fontos pillanatokban koncentrált tudtam maradni – ez sokat segített. A döntő elég érdekesen alakult, ugyanis négyszer lett passzív. Eléggé meglepett, hogy így alakult az utolsó összecsapásom, de a lényeg, hogy én jöttem ki belőle jobban. A juniorok között már sokkal nyugodtabban vívhattam, mint az előző napon, amikor még rajtam volt a nyomás, hogy a saját kategóriámban versenyzem, és ott maradjak a ranglista első három helyezettje között. Az idősebbek országos bajnokságán a legjobb nyolc közé kerülés volt a célom, de a tizedik hellyel sem szomorkodom.

Dorina azzal, hogy nyert a kadétmezőnyben, nemhogy a ranglista első három helyezettje között maradt, hanem az élen végzett, így elméletileg biztossá vált a helye a kairói utánpótlás-világbajnokságra készülő kadétcsapatban. Azonban az, hogy a járványhelyzet mellett a hazai szövetség bevállalja-e az április 3. és 11. között tervezett eseményen való részvételt, a szervezet tájékoztatása szerint március 16-án derül ki.

– Nagyon bízom benne, hogy utazhatunk a vébére, hiszen szeretnénk pástra lépni Egyiptomban. A döntésig ugyanúgy kettőzött erővel edzem, készülök tovább. Ez lenne az első vébém, mert tavaly az amerikait eltörölték, amelyen indultam volna. Ha ott lehetek Kairóban, azon leszek, hogy a legjobb formámat hozzam. A nagy tét mindig felvillanyoz, így a szemem előtt az aranyérem lebeg.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!