Tenisz
Gálfi Dalma

Vívás: „23 éve csinálom, kell a változatosság” – Szatmári András (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2024.01.03 Frissítve: 2024.01.03 Vívás – kard

Még változatosabb felkészülésre lesz szüksége a világbajnok kardvívó Szatmári Andrásnak 2024-ben. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok sportoló az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy a most lezárult évben komoly eredményeket ért el egyéniben és a magyar csapat tagjaként is.

Összességében boldog és jó szezont zár 2023-ban Szatmári András, olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kardozó.

– Az ősz nem annyira sikerült jól, fizikálisan és mentálisan is elfáradtam, jól jön ez a kis pihenő, de az év egészére nem lehet panasz: Európa-bajnoki-ezüst, világbajnoki arany, ezt nem nagyon kell magyarázni – mondta Szatyi az InfoRádiónak.

Sikerült is felküzdenie magát a világranglista hetedik pozíciójába nyáron. Azóta visszaesett picit, de megpróbálja magát kipihenni, új motivációkat keresni az olimpia előtt. Ebben segíthet, ha némileg megvariálja az edzésmunkáját, hogy az változatosabb legyen.

– Azért ez mégis monoton dolog, 23 éve csinálom. Kellenek a pihenők, a másfajta, kiegészítő edzések, amelyek új lehetőségeket adnak. Izgalmas időszak jön, az olimpiai érem lehetősége motivációt ad.

Már idén ősszel többet készült a válogatott csapattársakkal, mint korábban, ez a keret pedig valószínűleg megmarad, így beszélték meg az edzőjével is. Regnáló világbajnokként a kardcsapattól elvárja a publikum a jó eredményt az olimpián is.

– Mindig várják tőlünk az érmet, érmeket, úgyhogy teher mindig lesz, Tokióban is volt, pedig akkor „csak” ezüstéremmel mentünk neki az olimpiának. El kell viselni a várakozásokat, meglátjuk, mit hoz a jövő.

A 2023-as év fő versenyén nem mellékesen legyőzték a világelső, olimpiai bajnok koreaiakat, így pontszámban nagyon közel is került egymáshoz a két együttes a világranglistán, ez nagy önbizalmat adott a jövőre nézve.

Matematikailag elenyésző annak az esélye, hogy a magyar csapat ne legyen kint Párizsban, ezzel Szatmári András is így számol. Gyakorlatilag csak akkor eshetnének el az indulás lehetőségétől, ha el sem indulnának a következő versenyeken.

Forrás: infostart.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!