Atlétika
Jankovics Dániel

Vívás: Wimmer Dorinának jókor jött a kadétbajnoki címvédés (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.12.02 Frissítve: 2021.12.02 Vívás – tőr/párbajtőr

Az MTK Budapest 16 éves párbajtőrözője, a kadétok országos bajnokságán ismét duplázó Wimmer Dorina töretlenül halad a fejlődés útján.

Amikor a legnagyobb szükség van rá, akkor hozza a legjobb formáját az MTK Budapest 16 éves párbajtőrözője, Wimmer Dorina. Bakodi Róbert tanítványa az évad első megméretésein nem szerepelt kimagaslóan, bár korosztályában, a kadétok között azért kétszer is elcsípte a dobogót a kupafordulókon. Novemberben a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett országos bajnokságon azonban már semmit nem bízott a véletlenre, és nagyszerű teljesítménnyel szerzett aranyérmet, egyszersmind megvédte címét. 

– Az évad első versenyei nem úgy alakultak, ahogyan szerettem volna, ezért az országos bajnokságra már úgy mentem, hogy ki kell hoznom magamból a maximumot – mondja Dorina. – Természetesen a címvédés lehetősége megkettőzte a motivációmat, és örülök, hogy sikerült jó napot kifognom. Aznap csak a győzelem lebegett a szemem előtt.

Dorina a döntőben a debreceni Nagy Blanka Virág ellen nyert 15-9-re, és nemcsak ott, hanem a bajnokság alatt sem tudták igazán megszorongatni az ellenfelek. 

– Az első asszómon kívül az összesben vezettem az elejétől fogva, és ez megkönnyítette a dolgomat. A győzelemhez elengedhetetlen, hogy fejben is összeszedettek maradjunk, és ez most sikerült nekem. 

A bajnokság másnapján jött az újabb címvédés. Az MTK Budapest leánycsapata – ahogyan az előző kiírásban – most is aranyérmes lett, ezúttal Wimmer, Csendes Luca, Nébald Franciska, Takács Dóra Fruzsina összetételben.  

– Az egyéni verseny után kevésbé éreztük magunkat fáradtnak, és egymásért vívtunk – folytatja Dorina, aki nem meglepő módon húzóembere volt a négyesnek. – Az utóbbi időben rengeteget készültem az edzőmmel, sokat dolgoztam külön, és a sportpszichológusom is folyamatosan segített. Ha az egy évvel ezelőtti magamat nézem, akkor nincs olyan eleme a vívásnak, amelyben ne fejlődtem volna. Azt én is érzem, hogy amikor nagyobb a tét, akkor jobban tudok figyelni. Legutóbb ez azért is volt fontos, mert az országos bajnokságon duplán számolták a ranglistapontokat.

Az évad végi ranglistán elfoglalt helyezésnek pedig nem kisebb a tétje, mint hogy kik utaznak a korosztály világversenyeire – az első három a vb-re, az első négy az Eb-re mehet. Dorina két éve még serdülőként végzett a harmadik helyen a kadétok között, tavaly pedig hiába volt első, az Európa-bajnokság elmaradt, a világbajnokságon pedig a szövetség a járványhelyzet kockázatai miatt nem indított csapatot. Az MTK kiválósága a legutóbbi sikerével a negyedik helyre kapaszkodott fel a listán, és eltökélt szándéka az idén is a képzeletbeli dobogón végezni. A terv végrehajtása nem lesz könnyű, hiszen a korosztályban több kiváló képességű tinédzser akad, aki ott akar lenni a kadétválogatottban és bizonyítani szeretne a világversenyeken. Csak legyenek világversenyek! 

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!