Atlétika
Vári Péter

Vívás: Wimmer Dorina két világkupán is érmet szerzett decemberben

Publikálva: 2023.12.21 Frissítve: 2023.12.21 Vívás – tőr/párbajtőr

Az MTK Budapest 18 éves párbajtőrvívója, Wimmer Dorina előbb Laupheimben, majd Burgosban állt junior-világkupaverseny dobogójára.

Nemcsak eseménydús, hanem eredményes decemberi napok állnak a 18 éves párbajtőröző, Wimmer Dorina mögött.

Az MTK Budapest kitűnősége előbb Laupheimben szerepelt junior-világkupaversenyen, és szerzett bronzérmet, majd Németországból rögvest Kanadába vezetett az útja, ahol Vancouverben a női válogatottal volt érdekelt felnőttvilágkupán, a múlt hét végén pedig a spanyolországi Burgosban érdemelt ki szintén harmadik helyezést, ugyanúgy a korosztálya vk-viadalán.

– Összességében elégedett vagyok az elmúlt hetek eredményeivel – mondja Dorina. – Bár a laupheimi világkupa után maradt bennem némi hiányérzet, mert elég jó formában éreztem magam, és nagyon közel volt a döntő. Az elődöntőben csak egyetlen tussal kaptam ki, de a szezon első junior-világkupáján ezzel együtt is örültem az éremnek. Burgasba Vancouverből érkeztem, így többek között az időeltolódással is meg kellett küzdenem. Leginkább fejben éreztem magam fáradtnak, és azért is értékes számomra az ott megszerzett bronz, mert az elődöntőig is erős ellenfeleket győztem le A két dobogós helyezés jó visszajelzés a munkámról, és további önbizalmat ad a junior Európa-, valamint világbajnokság előtt. A nápolyi Eb-ről és a rijádi vb-ről is szeretnék éremmel hazatérni.

Bakodi Róbert tanítványa egyébként az előző évadban nyert már junior-világkupaversenyt Isztambulban, a felnőttválogatottnak pedig szintén ettől az évtől kezdve tagja, és a „nagyokkal” ezüst lett a jutalma a krakkói Európa Játékokon (amely a csapat Európa-bajnokságnak felelt meg), valamint ott volt a milánói világbajnokságon is. Legutóbb Vancouverben a hatodik lett a mellette Dékány Kinga, Kun Anna és Muhari Eszter alkotta női párbajtőrcsapat, amelynek így a párizsi olimpiai kvótaszerzésre minimális esélye maradt.

– A hatodik helyezést annak tükrében nem érzem rossznak, hogy Anna a sérülése után még nem százszázalékos. Persze, az olimpiai kvalifikáció szempontjából jobb eredményre lett volna szükség. Matematikailag még van esélyünk kvalifikálni, és az utolsó lehetőségig küzdeni fogunk a párizsi szereplésért. A felnőttek között minden egyes asszóval egyre több leszek, és érzem magamon a folyamatos fejlődést. A kezdeti izgatottság után már nem gondolok bele abba egy felnőttversenyen, hogy én még csak junior vagyok, és bátran, koncentráltan tudok vívni.

(Forrás: utanpotlassport.hu, Fotók: Magyar Vívószövetség)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!