Kézilabda
Szőke Szonja

Vívás: Wimmer Dorina bronzérmes a junior világkupán!

Publikálva: 2023.12.02 Frissítve: 2023.12.02 Vívás – tőr/párbajtőr

Bronzérmet nyert a laupheimi női párbajtőr junior világkupán Wimmer Dorina. Tizennyolc éves felnőtt válogatottunk nagyon erős mezőnyben állhatott dobogóra, vasárnap hajnalban pedig repül Vancouverbe.

Különleges másfél hét előtt áll Wimmer Dorina, amelyet nagyszerűen kezdett. Tizennyolc éves felnőtt válogatottunk junior pályafutása eddigi második legjobb eredményét érte el a nagyon erős laupheimi világkupán elért bronzérmével. Különlegesnek pedig mindezen túl azért is számít a hét, mert klubunk vívója, Bakodi Róbert tanítványa Németországból, társaihoz csatlakozva, egyenesen Vancouverbe repül vasárnap hajnalban a jövő heti felnőtt világkupára.

A laupheimi mezőnyben öt főtáblás asszót kellett nyernie az elődöntőig. A legszorosabb meccse 15-13 volt még a nyolcaddöntőben, német riválisával szemben. Az éremért egészen magabiztosan győzött 15-10-re a norvég Tengesdal ellen, majd az elődöntőben egyetlen tussal kapott ki a későbbi győztes ukrán Makszimenkótól.

Dorina az eredményhirdetést követően így nyilatkozott a Magyar Vívó Szövetségnek:

– Nehezen indult a nap, két vereséggel kezdtem a csoportkört. Utána viszont egyre jobban belejöttem, és ebben a rendkívül erős mezőnyben őszintén örülök a bronzéremnek. Még akkor is, ha csupán egyetlen tus hiányzott a döntőhöz. Azt kicsit sajnálom, hogy nem tudok a lányokkal vívni csapatban, de hajnali négykor megyek a reptérre, irány Vancouver, és a felnőtt feladatok.

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!