Tenisz
Fucsovics Márton

Vívás: világbajnoki táborozáson Szatmári András és Gárdos Gábor

Publikálva: 2024.01.26 Frissítve: 2024.01.26 Vívás – kard

Együtt edzőtáborozik Telkiben a héten világbajnok férfi és női kardválogatottunk. Az idei első komoly feladat február második hétvégén jön.

A világ hatodik legjobb, és Magyarország legjobb egyéni sportágbéli csapata edzőtáborozik a héten Telkiben. Speciel két vívóválogatottról beszélünk, a milánói vb-n címet védő női, illetve a 16 év után ismét trónra lépő férfi kardcsapatról. Az olimpiai kvóta félig-meddig már zsebben mindkét szakág számára  ‒ ez sportágunkban mindössze nyolc-nyolc csapatnak adatik meg ‒, ám korántsem mindegy, milyen ágra kerülnek a mieink a párizsi olimpián, erről döntenek majd a következő két hónap csapat Világkupáin. Egyéniben pedig a válogatottságért, és a minél előkelőbb világranglistás helyezésért folyik majd a küzdelem, komoly a tét minden fronton. 

Ennek megfelelően ezekben a napokban Telkiben, a labdarúgók központi bázisán, ideális körülmények között készül a két válogatott. A férfi kardválogatott tagjai között pedig ott van klubunk kiválósága, Szatmári András, illetve a szakmai stábban is felfedezhetünk kék-fehér érdekeltséget, hiszen Gárdos Gábor a női csapat vezetőedzője. Tíz férfi és tíz női sportoló készül az első megméretésre, ami mindkét nem számára a február 9-11. között zajló Világkupa lesz, a férfiak Tbiliszibe, a nők pedig Limába utaznak. 

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!