Atlétika
Nagy Marcell

Vívás: világbajnok a férfi kardcsapat!

Publikálva: 2023.07.28 Frissítve: 2023.07.28 Vívás – kard

Szatmári Andrásék káprázatos teljesítménnyel megnyerték a világbajnokságot.

A Szatmári András, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású férfi kardválogatott csütörtökön harcolta ki a negyeddöntőbe jutást a milánói rendezésű vívó-világbajnokságon Mexikó és Törökország legyőzésével.

A pénteki negyeddöntőben sem lassították a srácok: Japánt rendkívül magabiztos vívással, 45-25-re győzték le, majd az elődöntőben nagyszerű teljesítménnyel, 45-36-ra verték meg a franciákat, ezzel visszavágtak az Európa-bajnokságon elszenvedett vereségért. Klubunk klasszisa, Szatmári András mindkét asszó során pozitív mérleggel járult hozzá a magyar válogatott sikeréhez.

A fináléban honfitársainkra a tokiói olimpiát megnyerő Dél-Korea várt. Az asszó első harmada után 15-13-ra Magyarország vezetett, majd Szatmári 5-3-ra megnyert csörtéje után 20-16 volt a magyarok előnye.

Sajnos ezután Dél-Korea percei következtek, és az ázsiai alakulat az asszó harmadik harmadának kezdetén 30-27-re vezetett. Gémesi Csanád következett, aki eggyel közelebb férkőzött, így Szatyi 35-33-nál kapta meg a stafétát. Egyesületünk vívója három tust kapott zsinórban, de ezután feltámadt, hat találatot adott egymás után, és 40-39-es magyar vezetésnél adta át a lehetőséget Szilágyi Áronnak. Szilágyi innen háromszoros olimpiai bajnokhoz méltó higgadtsággal hozta asszóját, így a magyar csapat 45-42-re megnyerte a mérkőzést és az aranyérmet is. Szatmári András ezzel az MTK Budapest 195. világbajnoki aranyérmét szerezte. Gratulálunk!

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!