Atlétika
Nagy Marcell

Vívás: vasárnap a csapatoké volt a főszerep, ahol szintén három érmet nyertünk

Publikálva: 2023.01.22 Frissítve: 2023.01.22 Vívás – tőr/párbajtőr

Az első napon egyéniben, a másodikon pedig együttes erővel vehették fel a versenyt sportolóink a junior magyar bajnokságon.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték a junior magyar bajnokságot, melynek első napján egyéniben bizonyíthattak sportolóink. Három érem volt a kék-fehérek termése, ugyanis Somody Soma és Gálfalvy Réka bronzérmet szerzett, míg Wimmer Dorina nyakába aranyérmet akasztottak.

Vasárnap a párbajtőr csapatversenyekre került sor, ahol a férfi és női mezőnyben is több együttessel indultunk. A férfiaknál a Balázs Bence, Gálik Balázs, Koska-G Bendegúz, Somody Soma négyes a végsőkig menetelt, és a döntőben sem talált legyőzőre, mellyel a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. A másik férfi csapatunk ‒ Bagyula Tamás, Dunay Máté, Fehér Mátyás, Somody Bonca ‒ pedig a hatodik helyen végzett.

A női vonalon két éremmel is gazdagabbak lettünk, ugyanis a dobogó legfelső és legalsó fokára is kék-fehér sportolók állhattak fel. A Fábián Kamilla, Gálfalvy Réka, Miskó Dorina és Wimmer Dorina csapat aranyérmet nyert, míg a Csendes Luca, Marschall Réka, Nébald Franciska és Rózsás Júlia négyes bronzérmes lett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!