Kézilabda
Poczetnyik Luca

Vívás: több éremmel a nyakukban fejezhették be a hetet fiatal párbajtőrözőink

Publikálva: 2022.06.19 Frissítve: 2022.06.19 Vívás – tőr/párbajtőr

Az Olimpici Országos Bajnokság eredményei.

Június 13-18. között rendezték meg Balatonfüreden a 2006-ban útjára indult Olimpici Párbajtőr Grand Prix versenysorozatot. A megméretés célja, hogy népszerűsítse a párbajtőrvívást mindenki körében, illetve fejlessze az ifjú vívókat. A hat napon át tartó eseményen kék-fehér fiatal sportolóink is szép számmal képviselték klubunkat.

Az első napon a serdülő fiú és lány egyéni párbajtőrözők versenyeit rendezték, ahol a fiúk mezőnyében Körtvélyessy Bendegúz az első párharcán vereséget szenvedett. A lányoknál tizenhat kék-fehér vívó szállt harcba, akik közül ketten éremmel a nyakukban távozhattak. Zlota Emma Nóra a fináléban maradt alul, így második lett, míg Rózsás Júlia bronzéremet szerzett. A csapatversenyben a fiúk ‒   Fejes Áron, Kömöz Patrik Márk, Körtvélyessy Bendegúz, Szántó Zalán ‒ a tizedik pozícióban, a lányok ‒ Duránszkai Lilla, Kátai Boglárka, Rózsás Júlia, Zlota Emma Nóra ‒ harmadikok lettek.

A törpici korosztályban egyéni párbajtőrben is több versenyzőnk indult, egy éremmel zártuk, Kardos Gergely bronznak örülhetett a második versenynapon. A gyermek leány kategóriában megszereztük a hét első aranyérmét, Papp-Szilágyi Luca állhatott a dobogó legfelső fokára.

A törpici fiú párbajtőrcsapat ‒ Horváth Ádám, Kardos Gergely, Tímár Péter, Zoboki Nándor ‒ is csak a döntőben talált legyőzőre, ezüstérem lett a jutalma. A gyermek fiú párbajtőr együttesünk ‒ Bacsó Dániel, Dobán Zsombor, Mosolygó Márton, Papp Dávid Ádám ‒ éppen lecsúszott a dobogóról, míg a leányoknak ‒ Nébald Melinda Hédi, Papp-Szilágyi Luca, Tímár Júlia, Tóth Alíz ‒ sikerült megszerezniük a harmadik helyet.

A törpici leány párbajtőrözőink közül Somody Zorka megszerezte a hét második aranyérmét számunkra, a csapatban ‒ Pernyész Lujza, Somody Zorka, Tóth Rozália, Vásárhelyi Zelma ‒ pedig harmadik helyet értek el a lányok.

Az újonc leánycsoportban sportolóink két medált is kiharcoltak, Zlota Emma Nóra legfényesebb éremnek, Papp-Szilágyi Luca a harmadik helynek örülhetett, és a lányok csapatban ‒ Mosolygó Sára, Nébald Melinda Hédi, Papp-Szilágyi Luca, Zlota Emma Nóra ‒ is remekeltek, ugyanis aranyérmet akasztottak a nyakukba.

Forrás: Olimpici.hu 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!