Atlétika
Jankovics Dániel

Vívás: Szöulban rajtol az olimpiai kvalifikáció

Publikálva: 2023.04.27 Frissítve: 2023.04.27 Vívás – kard

Kard egyéni Grand Prix-vel indul csütörtöktől szombatig a tizenegy hónapon át tartó vívó olimpiai kvalifikáció. A mieink már Ázsiában készülnek.

Kard egyéni Grand Prix-vel indul csütörtöktől szombatig a tizenegy hónapon át tartó – augusztustól novemberig szünet lesz – vívó olimpiai kvalifikáció. A mieink már Ázsiában készülnek, egyelőre két helyszínen.

Mindenki azért szurkoljon magyar részről, hogy ne legyen komoly jelentősége a szöuli kard egyéni Grand Prix-nek, amely az olimpiai kvalifikációs program nyitóállomása lesz. A furcsa mondat rögtön egyértelművé válhat némi, rövid magyarázattal. A magyarok férfi és női kardban egyaránt csapatban akarnak kijutni a párizsi játékokra. Márpedig a kvótát kizárólag a csapatversenyeken lehet megszerezni.

Jelen időszakban az egyéni versenyek eredményei kizárólag abból a szempontból számítanak, hogy a párizsi egyéni viadalon milyen sorsolást kap majd a vívó. Illetve abban az esetben dönt a rangsor az olimpiai egyéni indulásról, ha a csapat nem jutna ki Párizsba.

Persze, előre senki sem tudhat semmit, a vívómezőny pedig rendkívül kiegyensúlyozott. Így aztán mindenki ott lesz a szöuli Grand Prix-n, aki számít a jelenlegi mezőnyben. A férfiaknál a 12. és a 15. hiányzik sérülés miatt (az olasz Gallo és az amerikai Homer), de mivel Gémesi Csanád éppen 19., ezért ismételten pont kimarad a kiemeltek listájáról, melyen természetesen ott szerepel klubunk kiválósága, Szatmári András, aki már Szöulban készül a viadalra.

Forrás és borítókép: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!