Vívás – kard
Szatmári András

Vívás: Szényi Péter világbajnok párbajtőrvívó, az MTK Budapest tőr- és párbajtőr szakosztályának vezetője

Publikálva: 2023.03.27 Frissítve: 2023.03.27 Vívás – tőr/párbajtőr

Nekem az MTK…

...sokáig egyet jelentett a Mesteremmel (Berci bácsi, Szőcs Bertalan, vívótermünk névadója), második apámmal, akit Szüleim mellett a világon a legjobban tiszteltem. Hosszú éveken át egyet jelentett a vele való mindennapos iskolázással, hogy egyre jobb eredményeket érjünk el együtt és egyre nagyobb célokat tűzhessünk ki. Minden nap dolgoztunk a retro hangulatú, kissé megkopott vívóteremben, amit gyerekként imádtunk, ahová egyébként 1995 őszén írattak be Szüleim vívni. Hát azóta vagyok MTK-s, immár 28 éve töretlenül. Ha úgy vesszük, az MTK-nak köszönhetem, hogy Ő volt a Mesterem és ezért örökké hálás leszek.

28 év rengeteg idő, azóta sok minden megváltozott az MTK háza táján is. Az ország egyik, ha nem a legjobb, felújított vívótermében edzhetnek a mai MTK-s vívók, a megújult Lantos Mihály Sportközpontban, kiváló körülmények között. Nekem pedig egyre ritkábban jut időm felvenni a vívóplasztront, mivel 6 éve a szakosztályt is vezetem, így ma már elsősorban sportvezetőként és nem (csak) vívóként kapcsolódok a klubhoz. Mai napig minden nap, amikor belépek a terembe, eszembe jut Berci Bácsi. Szerintem nagyon tetszene neki az új terem és a sok jó vívónkkal, a sok szép eredménnyel is elégedett lenne.

Rengeteg szép emlék köt a klubhoz, de talán úgy tudnám leírni legjobban, hogy mit adott nekem az MTK, ha azt mondom: a vívásnak köszönhetően boldog, kiegyensúlyozott gyermekkort, fiatalságot és lehetőséget arra, hogy megismerjem a sportközeget és vele együtt rengeteg nagyon jó embert. Például a legjobb barátomat is, akivel ugyanabba a 96-os kezdőcsoportba lettünk beíratva a szüleink által :)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!