Tenisz
Piros Zsombor

Vívás: Szatmári csapatban javíthat (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.07.24 Frissítve: 2021.07.24 Vívás – kard

Klubunk kardvívója a 32 között búcsúzott az olimpián.

Szatmári András a 32 között csatlakozott a tokiói ötkarikás játékokon a kardvívók versenyéhez, ahol az ellenfele a világranglista 21. helyén álló iráni Ali Pakdaman volt.

Az első tust az iráni adta, majd ezután Szatyi háromszor egymás után adott találatot. Ugyan Pakdaman egyenlíteni tudott, egyesületünk sportolója újra visszavette az irányítást, és 8-5-ös előnyre tett szert.

A folytatásban azonban ismét visszakapaszkodott Pakdaman, 11-11-nél egyenlíteni tudott, a hajrá 12-12-nél kezdődött. Sajnos ezután az iráni érvényesült, három találatot jegyzett sorozatban, ezzel búcsúztatta Andrist, aki így nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a mérkőzést követően:

– Nem az ellenfelem lepett meg: ez nem az én vívásom volt. Még keresem a szavakat, mert nem szoktam így vívni, alig voltak akcióim, csak tartottam a kardot a kezemben. Nem éreztem az ötkarika nyomását, nem ez volt a gond – én voltam a gond, a vívásom. Azt mondtam az olimpia előtt, ha jól teljesítek, akár meg is nyerhetem a versenyt. Ezt most is így gondolom. A baj csak az, hogy nem vívtam jól. A csapatverseny még előttem áll, a négy napnak elég kell lennie arra, hogy átállítsam a fejemet. Most még közeli ez a vereség, a korai búcsú, úgyhogy inkább csak reménykedem abban, hogy elég lesz. Nem szeretnék érem nélkül hazamenni Tokióból.

Klubunk kiválósága végül a 21. helyen végzett egyéniben, ám július 28-án a csapatversenyben javíthat.

Szatmári András–Ali Pakdaman (iráni) 12-15

Fotó: MTI/Illyés Tibor, borítókép: NSO/Mirkó István

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!