Atlétika
Magyari Zoltán

Vívás: Szatmári Andrásnak biztos helye van a csapatban

Publikálva: 2024.04.04 Frissítve: 2024.04.04 Vívás – kard

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Boczkó Gábor szerint Szatmári András és Szilágyi Áron helye biztos a párizsi olimpiára utazó kardválogatottban.

A magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya így értékelte a kvalifikációs időszakot a Magyar Vívó Szövetségnek.

– Titkon bíztam abban, hogy négy csapatunk juthat el az olimpiára, és női párbajtőrözőink nem is sokkal maradtak le ettől. Másfelől viszont nagy öröm, hogy valamennyi fegyvernemben ott lehetünk, hiszen ez huszonnyolc éve fordult elő legutóbb. Pontosabban akkor még nem volt női kard, azaz hat fegyvernemben most indulunk először. Jó hír tovább, hogy jelenleg valamennyi kvótás csapatunk négyben van a világranglistán, úgyhogy reméljük, nem a már kiharcolt, nyolc közé jutás lesz a végállomás. Összességében kijelenthető: az olimpiai kvalifikációt sikerrel teljesítette a válogatott.

Boczkó Gábor azt is elmondta, hogy klubunk klasszisának, a budapesti világkupán egyéniben diadalmaskodó Szatmári Andrásnak nem kell aggódnia a csapatba kerülés miatt.

– Nagyon fontos leszögezni, hogy az olimpiai kvalifikáció ért véget, és nem az olimpiai válogatási időszak. Tőrben és női párbajtőrben szereztünk névre szóló egyéni kvótát, a három másik fegyvernemben még tart a válogatás. Világkupa, Grand Prix-verseny szerepel a programban, ez az időszak a május végi országos bajnoksággal zárul. Jelen állás szerint kardban egyedül Szilágyi Áronról és Szatmári Andrásról jelenteném ki, hogy biztos helye van a párizsi csapatban. A következő fejezet majd az országos bajnokság után íródik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!