Taekwondo
Salim Omar

Vívás: Szatmári András szerint nem a kardválogatott az Év csapata-díj esélyese

Publikálva: 2022.01.04 Frissítve: 2022.01.04 Vívás – kard

A férfi kardválogatott tagjaként Tokióban olimpiai bronzérmet szerző Szatmári András úgy véli, kevés az esélye annak, hogy ők kapják csütörtökön az Év csapatának járó elismerést.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége december végén hirdette ki az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2021 díjainak kategóriánkénti három legjobbját. Az egyéni sportágak csapatai között helyet kapott az olimpiai bronzérmes férfi kardválogatott is, melynek az MTK Budapest kiválósága, Szatmári András mellett Decsi Tamás, Gémesi Csanád és Szilágyi Áron volt a tagja Tokióban. A másik két várományos a vb-ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolya férfiváltó és az olimpiai bajnok női kajak négyes. Szatmári szerint nem a vívók a legesélyesebbek a kitüntetésre.

– Örülök, hogy a csapat bekerült a legjobb három közé, előzetesen úgy éreztem, hogy sikerülhet – mondta sportolónk a Nemzeti Sportnak– Reálisan nézve a győzelemre nincs esélyünk, hiszen a női kajak négyes aranyérmet nyert Tokióban, ám az mindenképp örömteli, hogy újra ott lehetünk a gálán: találkozni más sportolókkal, ünnepelni a sportsikereket mindig hatalmas élmény.

A győzteseket január 6-án, az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2021 élő műsorában hirdetik ki.

Az Év csapata kategória a 64 évvel ezelőtti kezdetektől, 1958-tól jelen van az Év sportolója választáson. Gyakran heves vitákra adott azonban okot, hogy a klasszikus csapatsportágak miként vethetők egybe például egy kajak kettes vagy egy jégtáncpáros teljesítményével, elvégre utóbbiak is csapatot alkotnak. Egészen 2017-ig azonos szavazási kategóriába tartoztak ezeknek a sportágaknak a képviselői, a voksolást kiíró Magyar Sportújságírók Szövetsége azonban öt évvel ezelőtt úgy döntött, ketté bontja, és külön-külön megválasztja a legjobb csapatot a hagyományos csapatsportágakban és a legjobb csapatot az egyéni sportágak csapatversenyeiben indulók között.

(Forrás: NSO)
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!