Karate
Hárspataki Gábor

Vívás: Szatmári András a főtáblán folytatja szombaton

Publikálva: 2022.03.18 Frissítve: 2022.03.18 Vívás – kard

Szatmári András szombaton a kadét és junior Európa-bajnokkal találkozik, Péch Miklós, valamint Puy Sebestyén nem jutott főtáblára a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti kard világkupaversenyen.

A pénteken a fővárosi BOK-csarnokban kezdődő Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard egyéni világkupaversenyen három MTK Budapest-vívónak szoríthattunk.

Közülük a legjobban a csapatban olimpiai bronzérmes Szatmári András teljesített, aki a csoportjában remekelt, és a hat mérkőzéséből ötöt megnyert (a hatodikat csupán egyetlen tussal veszítette el). Ezzel a mutatóval Szatyi számára be is fejeződött a nyitónap, hiszen automatikusan a főtáblára, a 64 közé jutott.

A csoportmérkőzések során Péch Miklós három, Puy Sebestyén két győzelemmel zárt, így rájuk további összecsapások vártak a főtábláért.

Péch nagyot küzdött a georgiai Beka Bazadze ellen, és 15:14-gyel jutott a következő körbe, melyben a németek nemrégiben kadét és junior Eb-címet szerző ígéretétől, Colin Heathcocktól kapott ki 15:10-re. Puy a Vasas fiatalját, Vigh Benedeket győzte le 15:6-ra folytatásként, majd a japán Kaito Streets 15:12-es sikerrel állta az útját. Péch a 84., Puy a 95. lett.

Szatmári András szombat délelőtt azonban visszavághat Péch kiejtéséért, mert a 64 között a világbajnokunk a kadét és junior Európa-bajnok, mindössze 16 éves Heathcockkal vív. Amennyiben Szatyi sikerrel veszi az akadályt, akkor a 32 között a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal találkozhat.

Pénteken hét magyar jutott a főtáblára. Szatmári és a kiemelt Szilágyi mellett Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolasz, Kossuth Bálint, valamint Horváth Gergő léphet pástra a második napon.

Fotó: Magyar Vívószövetség

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!