Atlétika
Nemes Rita

Vívás: Somody Soma és Wimmer Dorina pénteken kezd a junior-vb-n

Publikálva: 2023.04.06 Frissítve: 2023.04.06 Vívás – tőr/párbajtőr

Az MTK Budapestet három párbajtőröző képviseli a plovdivi korosztályos vb-n, a juniorok pénteken lépnek pástra egyéniben.

Eddig nagyon sikeres a magyar küldöttség szereplése a plovdivi kadét és junior vívó világbajnokságon. A kardozók között aranyérmet nyert a junior női csapat és a kadét Domonkos Emese, valamint bronzérmet a junior Spiesz Anna. A tőrözök mezőnyében bronznak örülhetett a junior Szemes Gergő és a kadét Rubin Mattia. Csütörtökön a junior tőrvívók csapatversenyei zajlanak, pénteken pedig jönnek a párbajtőrözők, köztük három MTK Budapest-ígérettel.

Előbb a juniorok lépnek pástra, és szurkolhatunk a már a felnőttek mezőnyében is egyre sikeresebb Wimmer Dorinának, aki a korosztály tallinni Európa-bajnokságán az előkelő hetedik helyen zárt februárban, nem sokkal korábban pedig megnyerte az isztambuli junior-világkupaversenyt.


A junior fiúk között pedig ott lesz Somody Soma, aki a junior Eb-n egyéniben bravúros bronzérmet szerzett, míg csapatban (mellette Kulcsár Viktor, Csabai Máté, Kovács Gergely) Európa-bajnok lett. 


Szombaton a kadétok között Balázs Bence képviseli klubunkat, majd vasárnap a juniorjaink csapatban is megméretik magukat a vébé zárásaként.

(Fotók: EFC)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!