Taekwondo
Salim Sharif

Vívás: Somody Soma csapatban is bronzérmes a junior-vb-n

Publikálva: 2023.04.09 Frissítve: 2023.04.09 Vívás – tőr/párbajtőr

Bronzérmet szerzett a plovidivi junior vívó-világbajnokságon a Csabai Máté, Kovács Gergely, Kulcsár Viktor, Somody Soma alkotta a férfi párbajtőrcsapat.

A plovdivi korosztályos vívó-világbajnokság utolsó napján a junior párbajtőrcsapatok léptek pástra. Az MTK Budapestből a pénteken egyéni bronzérmet szerző Somody Somának, valamint Wimmer Dorinának szurkolhattunk.

A Csabai Máté, Kovács Gergely, Kulcsár Viktor, Somody Soma összetételű férfiválogatott az osztrákok elleni sikerrel (45:43) kezdett, majd a bolgárokat (45:34) is legyőzte. A nyolc között az Eitner Kinga keretedző által irányított négyes szoros csatát vívott az izraeliekkel, és végül 45:43-mal lett elődöntős. A négy között az egyiptomiakkal nem bírtak a fiúk (34:45), de a bronzmeccsen az amerikaiaknak esélyt sem adtak (45:27), így a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A női párbajtőrcsapat Kálmán Gyöngyvér, Salamon Réka, Szarvas Rita, Wimmer Dorina felállásban a koreaiak (45:33) ellen nyert, majd a 16 között 45:38-ra kikapott a franciáktól. A Partali Csaba keretedző vezényelte kvartett ezt követően a kilencedik helyért ment tovább, és miután a svédeket (45:26) és románokat (45:30), a kanadaiakkal nem bírt (32:45), így a tizedek helyen zárt.

A magyar küldöttség kilenc érmet, négy aranyat és öt bronzérmet érdemelt ki a plovdivi kadét és junior vívó-világbajnokságon.

(Fotók: FIE)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!