Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Vívás: női és férfi párbajtőrcsapatunk is ezüstérmes lett

Publikálva: 2024.05.26 Frissítve: 2024.05.26 Vívás – tőr/párbajtőr

Két együttesünk is a dobogó második fokára állhatott fel az országos bajnokság csapatversenyét követően.

Vasárnap a csapatversenyekkel folytadott a vívó országos bajnokság, ahol női és férfi párbajtőrözőinknek, valamint férfi kardozóinknak szurkolhattunk.

A Gálik Balázs, Hasanov Ruslan, Somody Soma, Szényi Péter összeállítású kvartett a Belvárosi Vívó SE és a Tata magabiztos legyőzése után 45-43-ra verte meg a TSC-t, ezzel bejutott a fináléba. A döntőben hatalmas csatában, 38-36-ra kaptunk ki a Vasastól, így értékes ezüstéremmel zártunk. Második számú csapatunk (Bagyula Tamás, Balázs Bence, Dunay Máté, Koska G Bendegúz) is szépen menetelt, és a nyolcadik helyen végzett.

A női együttesünk is nagyszerűen szerepelt: a Gálfalvy Réka, Kardos Edina, Marschall Réka, Rózsás Júlia összeállítású négyes 45-31-re legyőzte a Vasast, majd 45-44-re a BHSE ellen is diadalmaskodott, ezzel bekerült a döntőbe. A finálé itt is nagy izgalmakat hozott, de 45-41-re a TSC legyőzte a lányainkat, akik így szépen csillogó ezüsttel zártak. Második számú együttesünk (Dr. Nattán Sarolta, Nébald Franciska, Nébald Melinda Hédi, Pelle Zsófia) a 11. helyen végzett.

A Péch Miklós, Kovács István, Horváth Gergő kardhármas a BVSC legyőzése után kikapott a TFSE-től. Ezután a srácok legyőzték a GEAC-ot, de a Debrecennel már nem bírtak, így a hatodik helyen zártak.

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!