Kézilabda
Kobela Tamara

Vívás: Mi várhat Szatmári Andrásra Tokióban?

Publikálva: 2021.07.10 Frissítve: 2021.07.10 Vívás – kard

A férfi kardvívók küzdelmeit a tokiói olimpia nyitónapján rendezik: az MTK Budapest klasszisa, Szatmári András az esélyesek között van számon tartva, és olyan forgatókönyv is akad, amely szerint már a negyeddöntőben Szilágyi Áronnal találkozik.

A hazai vívószövetség olimpiai esélyekkel foglalkozó „Ágak és vágyak” sorozatának befejező részében a férfi kardívók egyéni versenye volt terítéken, így az MTK Budapest klasszisa, Szatmári András tokiói szereplése is latolgatásra került.

Az olimpia nyitónapján rendezik azt a versenyszámot, amelyre talán a legkíváncsibbak vagyunk – írja a hunfencing.hu. – Szilágyi Áron, kétszeres címvédőként lép pástra, mellette a legnagyobb név a mezőnyben a koreai Oh Szanguk, aki magabiztosan vezeti a világranglistát, és ha jó napja van, megvágni is alig lehet, támadásai félelmetesek. De ott van az esélyesek között két honfitársa, Gu Bongil és Kim Junghvan, az amerikai Dershwitz, az olasz Curatoli, a német Hartung, az orosz Ibragimov és Szatmári András is. Mert hogyne számítana favoritnak az a magyar, aki a mögöttünk lévő olimpiász alatt egy világbajnoki aranyat és egy ezüstöt nyert!

Az első fontos kérdésre a válasz: igen, alakulhat úgy a sorsolás, hogy a két magyar klasszis szembekerül egymással – a nyolcból a négy közé jutásért. Erre ötven százalék az esély. Persze, ez azt is jelentené, hogy mindketten eljutnak odáig, ami azért nem egyszerű feladat… Kezdjük Áron lehetséges ellenfeleivel. A legjobb tizenhatért is jöhet kellemetlen ellenfél (pl. a román Teodosiu, vagy a japán Josida), meg a nyolcért is (az olasz Berre, a tunéziai Ferjani, vagy az iráni Abedini), ám akinek Szilágyi Áronhoz hasonló célja van, annak ezeken az ellenfeleken túl kell lépnie.

Ahhoz, hogy Szatmári Andris is nyolcban legyen, azért nagyobb bravúr kell. Az iráni Pakdaman, vagy a kínai Xu reménybeli legyőzése után ugyanis a nyolcaddöntőben Hartung vagy a francia Apithy következhet. Ha csak… És itt jön a csavar a történetben. Az utóbb említett páros valamelyike ugyanis az első körben Decsi Tamással találkozik majd. És persze ehhez bravúr kellene Tomitól, ám optimista esetben összejöhet egy Szatmári-Decsi nyolcad-, majd egy Szilágyi-Szatmári/Decsi negyeddöntő. Tovább pedig ne is találgassunk! Maradjunk annyiban: az olimpia nyitónapján, a magyar idő szerint délelőtt 11-kor kezdődő négyes döntős programban nagyon, de nagyon jó lenne magyar kardozó(k)nak szurkolni…

Forrás: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!