Atlétika
Krizsán Xénia

Vívás: már kvótásként kardozhatnak

Publikálva: 2024.03.01 Frissítve: 2024.03.01 Vívás – kard

Hétvégén Szatmári András egyéniben és csapatban a padovai világkupaversenyen lép pástra.

Az utolsó előtti olimpiai kvalifikációs egyéni és csapat világkupa következik péntektől vasárnapig, a férfiaknak Padovában, a nőknek Athénban. A férfiak maximális, tizenkét fővel rajtolnak, és természetesen Szatmári András is ott lesz a hagyományos, észak-olaszországi helyszínen. Az elmúlt héten Telkiben edzőtáborozott a csapat, csütörtök reggel pedig útra kelt a küldöttség. Az elutazás előtt Decsi András, válogatott edző nyilatkozott a Magyar Vívó Szövetség honlapjának:

– Felkészültünk, tudjuk, hogy mit akarunk elérni, jöhet az újabb állomás! Szeretjük a tradicionális olaszországi helyszínt, azon a szokásunkon sem változtatunk, hogy a Padova melletti Abano Termében szállunk meg, ahogy oly sok évtizeden át tette azt a magyar férfi kardválogatott. Az jó érzés, hogy már kint vagyunk az olimpián, de már nem ez a cél. Egyéniben és csapatban is szeretnénk minél előnyösebb pozíciót kiharcolni, és ez a verseny ennek a részcélnak egy újabb, fontos állomása.

Szatyi – 14. kiemeltként – március 2-án, szombaton a legjobb 64 között kezdi meg szereplését egyéniben, majd vasárnap a csapatversenyen lép pástra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!