Atlétika
Krizsán Xénia

Vívás: májusban újrakezdődnek a hazai versenyek

Publikálva: 2021.04.30 Frissítve: 2021.04.30 Vívás – tőr/párbajtőr

A hazai vívószövetség csütörtökön véglegesítette a májusi és a júniusi versenynaptárát.

Csütörtök délután Csampa Zsolt elnök vezetésévél ülésezett a Magyar Vívószövetség, és döntés született, hogy a szakmai bizottságok beadványai alapján május 8-tól ismét rendeznek hazai versenyeket – számol be a hunfencing.hu. A nagyjából két hónapos szünetet az elnökség feloldotta, ugyanakkor a szezon elején megalkotott, rendkívül szigorú egészségügyi szabályokon egyelőre nem változtat a testület. Azaz a versenyek továbbra is zárt kapusok, a maszk viselése azonban kötelező, kivéve az éppen páston tartózkodó vívóknak.

Enyhítés viszont, hogy az országos bajnokságokon ismét lehet felfelé versenyezni a fiatalabb korosztályoknak. A felnőttek versenyeztetésével kapcsolatosan Boczkó Gábor elmondta, hogy három, az olimpián csapatban nem érintett fegyvernemben (férfi és női párbajtőr, férfi tőr) további egy Európa-bajnoki válogatót, női tőrben egy tavalyról elmaradt, hazai olimpiai válogatót rendeznek, míg kardban a vezetőedzők javaslata alapján nem lesz további viadal. Elhangzott az is, hogy már hivatalos: a június közepére tervezett plovdivi Európa-bajnokságot őszre, vélhetően szeptemberre halasztják.

A június végéig tartó sorozat nyitóeseménye a kard, illetve a tőr gyermek országos bajnokság lesz a jövő hét végén. A versenysorozatot pedig a június végi, keszthelyi párbajtőr Olimpici országos bajnokság zárja.

Az elnökség emellett elfogadta a madridi európai olimpiai pótkvalifikációs zónaverseny szakmai beszámolóját, megszavazta az iskolai vívás, a kerekesszékes vívás, a Sport XXI-es és az olimpiai felkészülés támogatásának elbírálását.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!