Atlétika
Nemes Rita

Vívás: majdnem a zsebben a csapatkvóta

Publikálva: 2023.11.17 Frissítve: 2023.11.17 Vívás – kard

Nagyon fontos olimpiai kvalifikációs versenyen van túl a magyar férfi kardcsapat, amely a negyedik helyen zárta az algíri világkupát, ezzel egy lépéssel közelebb került az olimpiai kvótához.

Szatmári András a hétvégén Szilágyi Áronnal, Gémesi Csanáddal és Decsi Tamással kiegészülve a negyedik helyen zárta az Alígrban rendezett világkupaforduló csapatversenyét. Ugyan tudjuk, hogy a milánói világbajnok négyes többre képes, az elődöntőbe kerüléssel is fontos lépést tett a párizsi olimpia felé.

A magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya, Boczkó Gábor a Magyar Vívó Szövetség honlapjának így értékelt:

– Egyéniben és csapatban egyaránt szerepelhettünk volna kicsit jobban, de a szezon elején tartunk, picit talán álmosabbak voltak férfi kardozóink is. A legfontosabb feladatunkat azonban tökéletesen megoldottuk: abban a három fegyvernemben, ahol reális volt az esélyünk a kvótaszerzésre, ott megerősítettük a helyünket. Sőt, az eredmények úgy alakultak, hogy férfi párbajtőrben és kardban, valamint női kardban inkább csak matematikai esély van arra, hogy lemaradjunk az olimpiáról, ahogy számolgattuk a ranglistákat, hajszálnyira vagyunk a kvótától. Hátradőlni azonban nem szabad, a következő feladat az, hogy olyan pozícióban maradjunk, hogy Párizsban, a legjobb nyolc között verhető ellenfeleket kapjanak csapataink.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!