Atlétika
Vári Péter

Vívás: Magyar Örökség díj a kardvívásnak

Publikálva: 2023.12.27 Frissítve: 2023.12.27 Vívás – kard

Pézsa Tibor, az olimpiai és világbajnok kardvívóból lett világhírű és nagyszerű kardmester vehette át a Magyar Örökség díjat a Magyar Kardvívó Iskola hagyományáért.

A Magyar Örökség díjat a Magyarországért Alapítvány kuratóriuma hozta létre, nem sokkal a rendszerváltozás után, 1995-ben. A díj azon magyar intézményeknek, csoportoknak adható, amelyek tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. Ezek együttesen alkotják a magyarság „láthatatlan szellemi múzeumát”.

A Ráday Ház dísztermében kapták meg az elismerést az érintettek, köztük Pézsa Tibor, olimpiai és világbajnok kardozó, vívótermünk névadója, aki pályafutása után edzőként is a legmagasabb szinten tanította és tanítja a mai napig a kardvívást. A legjobb kezekbe került tehát a “Magyar Kardvívó Iskola hagyománya” címen átadott elismerés, melynek laudációját Szabó Lajos, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatója tartotta.

Az eseményen ott voltak a mester jelenlegi tanítványai, Gárdos Gábor, klubunk és a kétszeres világbajnok női kardcsapat válogatott edzője, tovább két jelenlegi, aktív világbajnok, a párizsi olimpiára készülő Márton Anna, illetve egyesületünk olimpiai bronzérmese, Szatmári András.

Gratulálunk!

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!