Atlétika
Nagy Marcell

Vívás: magyar bajnok a női párbajtőr- és a férfi kardcsapat (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.12.19 Frissítve: 2021.12.19 Vívás – tőr/párbajtőr

A Puy Sebestyén, Péch Miklós, Szatmári András összeállítású kardcsapat és a Wimmer Dorina, Miskó Dorina, Simon Sarolta, Nébald Franciska összeállítású párbajtőrcsapat is begyűjtötte az aranyérmet az országos bajnokságon.

Férfi kardcsapatunk az NTE 1866 elleni magabiztos, 45-19-es győzelemmel indította a napot, majd az UTE II. együttese ellen is simán, 45-25-re nyert az országos bajnokságon. Ezután az UTE ellen hatalmas csatában, 45-43-as sikerrel jutottunk be a döntőbe, ahol a Vasas 45-34-es legyőzésével a srácok bezsebelték az aranyérmet.

Női párbajtőrözőink (Wimmer Dorina, Miskó Dorina, Simon Sarolta, Nébald Franciska) is fantasztikus napot fogtak ki: a Debrecen (45-36) és az AVA (45-38) elleni diadalnak köszönhetően a döntőben az OMS-Tata ellen vívhattak az aranyéremért. A fináléban a lányok zseniálisan teljesítettek, és végig vezetve, 45-38-ra verték a Tatát, ezzel a dobogó legfelső fokára állhattak, ami óriási bravúr a rendkívül fiatal négyestől.

Férfi párbajtőrözőink (Somody Soma, Szényi Péter, Bartkó Levente, Balázs Bence) a MAFC-ot 45-25-re, a Békéssy Debrecent 45-26-ra győzték le. Ezt követően a BHSE jobbnak bizonyult nálunk, az ötödik helyért folytathattuk. Itt a PTE-PEAC-ot 45-38-ra legyőztük, ám a BVSC-től 45-33-ra kikaptunk, ezzel a hatodik helyen zártunk.

Borítókép: Magyar Vívó Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!