Kézilabda
Koronczai Petra

Vívás: ezüstérmes a férfi kardcsapat

Publikálva: 2022.05.08 Frissítve: 2022.05.08 Vívás – kard

Csak Dél-Korea tudott kifogni a magyar válogatotton a madridi világkupán.

A szombati egyéni megmérettetés után vasárnap a csapatversennyel folytatódott a kardozók madridi világkupája. Egyesületünk sportolója, Szatmári András mellett Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Decsi Tamás alkotta a magyar négyest.

Az elő fordulóban Tunéziával találkozott a válogatottunk, és a papírformának megfelelően sima, 45-20-as győzelmet aratott. Ezt követően Georgia sem okozott gondot a magyar együttesnek: 45-23-as sikerrel már a négy között voltak honfitársaink. Szatyi az első találkozót +3-as, a másodikat +11-es mutatóval zárta.

Az elődöntőben már sokkal nagyobb falat várt a magyarokra, ugyanis a világranglista második helyén álló Olaszország volt az ellenfelünk. Luca Curatoliék kezdtek jobban, és már 10-5-re is elléptek, ám ezután Szatmári 6-5-re, Gémesi pedig 7-4-re hozta következő asszóját, így 25-24-re már mi vezettünk. Ezután Szilágyi Áron ikszelt Michele Gallóval, majd Gémesi kettő, Szatmári pedig egy tussal hozta következő meccsét. A záró felvonásra 40-36-os előnnyel mehetett Szilágyi Áron, innen pedig már nem adta ki a kezéből a mérkőzést, és 45-38-as sikerrel döntőbe juttatta a válogatottat.

Sajnos a fináléban Dél-Koreával már nem bírt a magyar csapat, de Andrisék így is rendkívül értékes ezüstérmet szereztek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!