Atlétika
Nagy Marcell

Vívás: negyedik helyen zárt a kardcsapat

Publikálva: 2023.11.12 Frissítve: 2023.11.12 Vívás – kard

Ezúttal elmaradt a dobogó, de közelebb került az olimpia.

Hétvégén Algírban rendezték a kardozók számára a szezon idei első világkupaversenyét, melyen a férfiak között egyéniben Péch Miklós és Szatmári András léphetett pástra. Miklósnak nem sikerült a főtáblára jutás, míg Szatyi alanyi jogon a 64 között kezdett, ám az első körben kikapott 15-9-re Rabb Krisztiántól, így korán véget ért számára a verseny.

Olimpiai bronzérmesünk vasárnap csapatban javíthatott Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Decsi Tamás oldalán. A milánói világbajnok kvartett az első asszóban magabiztos, 45-28-as győzelmet aratott Törökország ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

A négy közé jutásért Irán ellen küzdöttek a fiúk: ugyan az első három asszó után még az ellenfél vezetett, sikerült fordítani, és végül 45-40-es győzelemmel bejutott az elődöntőbe a magyar válogatott. Együttesünk kiválósága az első két mérkőzést pozitív mutatóval zárta.

Sajnos a magyarok ezután 45-29-re kikaptak az Egyesült Államoktól, majd 45-33-as vereséget szenvedtek Olaszország ellen, így a negyedik helyen zártak, és ezzel is közelebb kerültek az olimpiai kvótához. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!