Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Vívás: Wimmer Dorina és Somody Soma is junior világkupa-bronzérmes!

Publikálva: 2023.12.16 Frissítve: 2023.12.16 Vívás – tőr/párbajtőr

Hétvégén két helyszínen rendeztek a junior párbajtőrözők számára világkupaversenyt: a lányok Burgosban, a fiúk Athénban léptek pástra.

A fiúknál Somody Soma káprázatosan teljesített, ugyanis bronzéremmel térhetett haza. Fiatal vívónk gyakorlatilag szoros mérkőzés nélkül jutott el az elődöntőig, amihez hat asszót kellett megnyernie. A négy között az olasz Galassitól kikapott, de így is aligha van oka a csalódásra. Soma a Magyar Vívó Szövetségnek így értékelt:

– Nagyon hosszú és fárasztó volt ez a nap, ritkán vívunk 283 indulós versenyt juniorban. Tudtam, hogy az olasz kellemetlen lesz, elment az elején, utána már csak próbálkoztam zárkózni, hiába. Azért ez a bronzérem nagyon kellett, és örülök is neki. Furcsa volt kicsit ez a szituáció, hogy ötödik voltam a hazai ranglistán, ezért nem is vívhatok a holnapi csapaton, de a következőn már ott leszek, és ennek nagyon örülök! – nyilatkozta Somody Soma.

A lányoknál Wimmer Dorina ismét megmutatta, nagyszerű formában van, hiszen a hibátlan csoportkört követően rendkívül magabiztosan menetelt az elődöntőig a burgosi junior világkupaversenyen. Itt a későbbi győztes Thais Jardel Naucdelle-től 15-12-re kikapott, így ő is rendkívül értékes bronzéremmel lett gazdagabb.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!