Tenisz
Fucsovics Márton

Vívás: jönnek a nemzetközi versenyek

Publikálva: 2023.06.07 Frissítve: 2023.06.07 Vívás – kard

A Magyar Vívó Szövetség elnökségi ülésén elfogadta a plovdivi egyéni Európa-bajnokság, a krakkói Európa Játékok és a csengtui Universiadén részt vevő magyar válogatott összeállítását.

Az egyéni Európa-bajnokságon olimpiai bronzérmes kardozónk, Szatmári András indulhat, míg az Európa Játékokon Szatyi mellett ott lesz fiatal párbajtőrözőnk, Wimmer Dorina is. Az Universiadén Kardos Edina bizonyíthat, szintén párbajtőrben.

A Magyar Vívó Szövetség rendkívüli elnökségi ülésén elsőként Csampa Zsolt, a szövetség elnöke ismertette azt a helyzetet, melynek alapján a nemzetközi szövetség úgy határozott, hogy csak csapatban fogadja el olimpiai válogatóként a krakkói Európa Játékokat. Ezért az európai konföderáció június 16. és 18. között kiírt egy olimpiai kvalifikációs egyéni Európa-bajnokságot, melyet Plovdivban rendeznek.

A magyar szövetség, alkalmazkodva a helyzethez, valamennyi eseményen részt vesz. Boczkó Gábor szövetségi kapitány elmondta, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron az egyéni Eb-n nem indul, a csapatkvalifikációt tartja elsődlegesnek, elvégre az egyben egyéni kvótát jelent a párizsi olimpiára. A kialakult szituációban a fegyvernemi vezetőedzők javaslatát a kapitány, valamint az elnökség egyaránt változtatás nélkül elfogadta. A testület ugyancsak kijelölte a kínai Csengtuban rendezendő Universiadén részt vevő magyar vívóküldöttséget.

Forrás: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!