Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Vívás: hazai pályán szurkolhatunk a világbajnokoknak

Publikálva: 2024.03.21 Frissítve: 2024.03.20 Vívás – kard

Ezen a hétvégén férfi kardban láthatjuk Budapesten, a BOK Sportcsarnokban a világ legjobbjait. Természetesen ott lesz a mezőnyben egyesületünk klasszisa, Szatmári András is, aki az egyéni mellett csapatban is indul Szilágyi Áron, Decsi Tamás és Gémesi Csanád társaságában.

A Milánóban világbajnoki aranyérmet nyerő kardcsapat már biztos olimpiai kvótásként indul Budapesten, ám az ötkarikás játékok kiemelése miatt korántsem mindegy, hogy szerepelnek hazai pályán a srácok.

A válogatott edzője, Decsi András így nyilatkozott az olimpiai előtti utolsó versenyről:

– A hazai versenyeknek mindig más az atmoszférája, a jelentősége. Ritkán adatik meg, hogy nagy, nemzetközi eseményen mutassuk meg idehaza, mit tudunk. Nagyszerű lenne, ha ott lehetnénk a nap végén az emelt páston, és megtelne a lelátó, ez biztos, hogy plusz motivációt adna a fiúknak. Természetesen a vasárnapi csapatversenyre célzok, igyekszem mindig ebből a szempontból megközelíteni a dolgokat. Az egyéni az más világ, ott ki-ki a saját céljaiért lép pástra.

A Világkupa programja:

Március 22., péntek, 10.00: selejtezők (a versenynap várható befejezése 16 óra).

Március 23., szombat: 64-es, direkt kieséses tábla. 17.00: elődöntők, döntők.

Március 24., vasárnap: a csapatmérkőzések a nap során folyamatosan zajlanak. A magyar csapat a legjobb 16 között kezd. Pontos időpont a szombati sorsolást követően. 17.00: 3. helyért,döntő.

Forrás: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!