Atlétika
Moravcsik Angéla

Vívás: három verseny van hátra

Publikálva: 2024.01.24 Frissítve: 2024.01.24 Vívás – kard

A magyar férfi kardcsapat számára három viadal maradt az olimpiai kvalifikációs időszakból.

A Szatmári András, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összetételű férfi kardcsapat aranyéremmel nyitotta a tavaly áprilisban kezdődő kvalifikációs időszakot: Szatyiék a madridi világkupaversenyen győztek, majd jött az Európai Játékok negyedik helye a milánói világbajnoki cím.

A nyári pihenő után az algíri világkupa-viadal negyedik helye következett – ebben a fegyvernemben így még három kvalifikációs csapatverseny van a zárásig, s a szabályok értelmében a hét eredményből a leggyengébb kiesik (a világ- és Európa-bajnokság eredménye mindenképpen számít).

Mindez azt jelenti, hogy egyelőre az algíri negyedik hely a kieső, s ha így maradna, az több mint nagyszerű lenne – a kvalifikációs rangsor mellett a világranglista tekintetében is, hiszen van védendő pontjuk a mieinknek jócskán, mert egy éve Varsóban másodikok lettek (Dél-Korea nyert), majd Padovában az olaszokat verték meg a fiúk a fináléban, míg a budapesti világkupán Dél-Korea és Németország vívta a döntőt (az ázsiaiak győztek), nekünk a bronzcsata jutott, amelyet a magyar csapat sikerrel hozott a románok ellen.

A srácok Varsó helyett ezúttal Tbiliszibe utaznak (február 9–11.), utána jön Padova (március 1–3.), a kvalifikációs időszak pedig a férfi kardozók esetében Budapesten zárul (március 22–24.).

A kardválogatott jelenleg Dél-Korea mögött második a világranglistán, míg az olimpiai kvalifikációs rangsorban az élen áll.

Forrás: nemzetisport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!