Taekwondo
Salim Sharif

Vívás: három MTK-bronzérem a junior párbajtőrözők előválogatóján

Publikálva: 2022.06.11 Frissítve: 2022.06.11 Vívás – tőr/párbajtőr

A juniorkorú párbajtőrözők második előválogatóján Nébald Franciska, Wimmer Dorina és Balázs Bence is bronzérmesként végzett, míg a kadétok között Papp-Szilágyi Luca hetedik helye volt a legjobb MTK Budapest-eredmény.

Szombaton a junior párbajtőrözők második előválogatóját rendezték a fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Az MTK Budapest fiataljai közül a fiúmezőnyben az egy héttel korábban Pécsett a kadétok és a juniorok között is érmes Balázs Bence ezúttal is felállhatott a dobogóra. Ígéretünk remek vívással, ám némileg szoros asszók után jutott az elődöntőbe, melyben a későbbi győztes (és a junioroknál is aranyérmes) Keresztes Ádám állta útját egyetlen tus különbséggel, 15:14-gyel. Bencének bronzérem lett a jutalma.

Az MTK-s fiúk közül dicséret illetti Koska-G Bendegúzt, aki az előkelő 5. helyen zárt, míg Somody Soma a 9., Bene Zoltán a 33., Marschall Attila a 36., Somody Bonca a 46., Benavides Sebastian a 48., Dunay Máté az 50., Simon Barnabás Bence az 51., Urbán Balázs a 87., Csapó Balázs Péter a 91., Sebestyén Ákos a 103., Fejes Áron a 117., Körtvélyessy Bendegúz a 122. lett.

A lányok viadalán a legutóbbi győztes, Wimmer Dorina, Nébald Franciska, Miskó Dorina, valamint Parlagi Regina is kitűnően szerepelt, hiszen mindannyian ott voltak a legjobb nyolc között. Közülük a két Dorina összetalálkozott a negyeddöntőben, és 15:5-tel Wimmer jutott az elődöntőbe, melyben a később az aranyérmet is kiérdemlő (és a nyolc között Reginát 15:10-re felülmúló) Salamon Réka győzte le 14:12-re. Franciska közben nagyszerűen tette a dolgát, Hutás Olga ellen meggyőző fölénnyel (15:5) jutott a négybe, ám az aranyasszóba neki sem sikerült bekerülnie, mert Szarvas Rita 15:8-cal jobbnak bizonyult nála. Wimmer Dorina és Nébald Franciska tehát bronzérmes lett, Miskó Dorina az ötödik, Parlagi Regina a hatodik helyen zárt.

Ami a többieket illeti, Marschall Réka nyolcaddöntős volt, és végül a 13.-ként zárt, Csendes Luca a 27., Gajzinger Dóra a 33., Rózsás Júlia a 45., Csepcsányi Kiara Jázmin az 55., Varga Bianka a 66., Takács Dóra Fruzsina a 72., Varga Eszter Judit a 75., Bóday Sára Boglárka a 94., Tőrincsi Lilla a 96. lett.

Pénteken a kadétoké volt a főszerep. Az MTK Budapest fiataljai közül a legjobban Papp-Szilágyi Luca szerepelt, aki szép teljesítménnyel a negyeddöntőbe jutott, és ott a későbbi győztes Nagy Blanka győzte le 15:4-re. Luca így a 7. helyen végzett.

Klubunkból továbbá nyolcaddöntős volt Gajzinger Dóra, és végül a 11. hely lett az övé. Nébald Franciska a 19., Varga Eszter Judit a 30., Rózsás Júlia a 31., Vágréti Zóra az 55., Mosolygó Sára 59. helyen zárt.

A fiúknál Balázs Bence a 17., Somody Bonca a 27., Körtvélyessy Bendegúz a 28., Urbán Balázs a 30., Marschall Attila a 48., Pecsenka Barnabás Ákos az 53., Kömöz Patrik Márk az 56., Fejes Áron a 72. lett.

Junior férfi párbajtőr előválogató, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 124 induló. Végeredmény: 1. Keresztes Ádám (Tata, edző: Partali Csaba), 2. Pelle Domonkos (Honvéd), 3. Balázs Bence (MTK) és Csabai Máté (Vasas), 5. Koska-G Bendegúz (MTK), 6. Nagy Nándor (Veresegyház), 7. Horváth Ádám (FTC), 8. Csák Milán (Alba Volán). A döntőben: Keresztes-Pelle 15:13.
Junior női párbajtőr előválogató, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 99 induló. Végeredmény: 1. Salamon Réka (Honvéd Szondi, edző: Kovács László), 2- Szarvas Rita (FTC), 3. Nébald Franciska (MTK) és Wimmer Dorina (MTK), 5. Miskó Dorina (MTK), 6. Parlagi Regina (MTK), 7. Nagy Blanka (Debreceni Sportcentrum), 8. Hutás Olga (BVSC). A döntőben: Salamon-Szarvas 15:7.
Kadét fiú párbajtőr előválogató, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 85 induló. Végeredmény: 1. Keresztes Ádám (Tata, edző: Partali Csaba), 2. Pelle Domonkos (Honvéd), 3. Király Mátyás (Balaton) és Kovács Ákos (Szombathely), 5. Fehér Mátyás (Vasas), 6. Taivainen Bence (Vasas), 7. Samuel Petkantchin (francia), 8. Kiss Bálint (Danubius). A döntőben: Keresztes-Pelle 15:11.
Kadét leány párbajtőr előválogató, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 71 induló. Végeredmény: 1. Nagy Blanka (Debreceni Sportcentrum, edző: Serra Bendegúz), 2. Horváth Lotti (OVSE), 3. Gachályi Gréta (AVA Békéscsaba) és Szilárd Anna (Honvéd), 5. Varga Flóra (SZVSZSE), 6. Lengyel Luca (Szolnok), 7. Papp-Szilágyi Luca (MTK), 8. Kalmár Csenge (Honvéd). A döntőben: Nagy-Horváth 15:12

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!