Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Vívás: harmadik helyen végzett az MTK Budapest a 2023. évi összesített egyesületi pontversenyben

Publikálva: 2024.01.19 Frissítve: 2024.01.18 Vívás – tőr/párbajtőr

A hazai és nemzetközi versenyek eredményeit figyelembe véve csak a Budapesti Honvéd és a Vasas szerzett több pontot.

A Magyar Vívószövetség közzétette a 2023-ban elért eredmények alapján számított egyesületi eredményességi rangsort, melyben az MTK Budapest a harmadik helyen végzett.
A mindhárom fegyvernem eredményeit számláló ranglistában klubunk megelőzte a BVSC-Zugló, a Ludovika Sportegyesület, a Ferencvárosi Torna Club, a Törekvés SE és az Újpesti Torna Egylet vívóit is.
A 47 egyesületet számláló rangsorban az MTK Budapestet csak a Budapesti Honvéd és a Vasas SC tudta megelőzni.

A végeredmény számítása a hazai, egyéni országos bajnokságok, válogatók, nemzetközi versenyek, hazai- és nemzetközi csapatversenyek eredményességi mutatóin alapul.

Tavaly 4.550 ponthoz jutottunk, amikor Szatmári András a felnőtt kard Európa-bajnokságon második lett, de 1600 pontot hozott Szatyi csapat világbajnoki győzelme is.

Rengeteg pontot (2.500) termelt Somody Soma 2023 áprilisában, amikor a plovdivi junior világbajnokságon egyéniben bronzérmet szerzett.

Jól fizetett (2.240-2.240) – 2023 januárjában – a junior férfi- és női párbajtőr országos csapatbajnokság, mert mindkét együttesünk a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Ezt a pontszámot (2.240) érte el Wimmer Dorina győzelme is a junior női egyéni országos bajnokságon egy évvel ezelőtt, de 1.300 pontot hozott Nébald Melinda serdülő párbajtőr egyéni országos bajnoki ezüstérme is.

1.560 pontot ért Rózsás Júlia kadet párbajtőr országos bajnoki második helye, ahogy a kadét fiú párbajtőrcsapat országos bajnoki ezüstérme is.

Kardos Edina 1.280 ponttal gazdagította a klubot novemberben, felnőtt párbajtőr egyéni Magyar Kupa győzelmével.

1.137 ponttal nőtt mérlegünk azzal, hogy Wimmer Dorina ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon és Európa Játékokon, párbajtőr csapatban, tavaly júniusban. 1.120 pontot ért Wimmer Dorina első helye a PBT Magyar Kupa junior egyéni versenyében, és Somody Soma is ennyit hozott, azzal, hogy megnyerte a junior párbajtőrözők előválogató Magyar Kupáját.

A felsorolás nem teljes, így aki a részletekre kíváncsi, keresse fel a szövetség weboldalát, ahol a teljes eredménysor megtalálható.

Gratulálunk vívóinknak és az őket felkészítő edzőknek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!