Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Vívás: Harmadik hely Belgrádban

Publikálva: 2021.10.24 Frissítve: 2021.10.26 Vívás – tőr/párbajtőr

Wimmer Dorináék csapatban állhattak a dobogó harmadik fokára az európai körversenyen.

Hétvégén Belgrádban rendezték a kadet európai körverseny második állomását. Szombaton egyéniben Wimmer Dorina szerepelt a legjobban, a legjobb 32-ig menetelt, ám ott az azeri Hasanlitól 15-11-re kikapott, így a 18. helyen zárt, míg Csendes Luca a 45., Nébald Franciska az 53. lett. A fiúknál Balázs Bence a 99., Somody Bonca a 121. helyen végzett.

A csapatversenyen Dunay Máté. Somody Bonca és Balázs Bence a harmadik számú magyar csapatban kapott lehetőséget. A srácok a második körben 45-37-re legyőzték Ukrajna negyedik számú gárdáját, majd a 16 között 45-38-ra kikaptak az orosz válogatottól.

A lányoknál Wimmer Dorina Magyarország II., Nébald Franciska Magyarország III. csapatát képviselte. A tizenhat között épp egymás ellen került össze a két együttes, Dorináék szoros meccsen, 43-42-re nyertek. A kettes számú magyar gárda ezután az orosz négyes számú egység legyőzésével bejutott az elődöntőbe, ahol Magyarország I. ellen 45-34-es vereséget szenvedett. A magyar lányok az oroszok ötödik számú alakulatát magabiztosan győzték le a harmadik helyért, így bronzéremmel térhettek haza Szerbiából.

Vasárnap felnőtt női tőrözőink a Magyar Kupa első fordulójában, Budapesten versenyeztek. Pöltz Anna és Kókai Csilla is bejutott a nyolc közé, ám előbbit Mesteri Viktória, utóbbi Pásztor Flóra búcsúztatta. Anna így a hatodik, Csilla a hetedik helyen zárt.

Vívás: Harmadik hely Belgrádban

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!