Kosárlabda női
Dömötör Petra

Vívás: hamarosan indul a hazai versenyszezon (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.09.07 Frissítve: 2021.09.07 Vívás – tőr/párbajtőr

A tervek szerint októberben Európa-bajnokság vár a vívókra, november elején már világkupaversenyt is rendeznek a junioroknak, a kadétok európai körversenyeinek pontosítása pedig még ezen a héten megtörténik.

A hazai vívószövetség tájékoztatása szerint hamarosan elkezdődik a 2021/22-es versenyszezon, októberben pedig a tervek szerint Európa-bajnokságot rendeznek Plovdivban. Erről Boczkó Gábor sportigazgató beszélt a legfőbb honi szervezet portáljának.

– A versenynaptár első változatát, az úgynevezett 1.0-ás verziót a válogatottak vezetőedzői elkészítették. A tervezet most halad a maga útján, megtárgyalják a fegyvernemi bizottságok, a szakmai bizottságok, majd végül az elnökségek kell elfogadnia. A szövetségi kapitánynak rögzítenie kell a válogatási elveket, azokat is jóvá kell hagyni. A hónap végén, legkésőbb október elején reményeink szerint idehaza rendben elkezdődhet a 2021/22-es versenyszezon – nyilatkozta a korábbi olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőröző. 

Boczkó Gábor azt is elmondta, hogy az említett, 1.0-ás verzióban szerepelnek a nemzetközi versenyek, ugyanakkor ezzel kapcsolatosan bőven akadnak kérdőjelek. A junior-világkupákat a tervek szerint november elején, a felnőttvilágkupákat november végén kezdik az eredeti kiírás alapján. A kadét európai körversenyek véglegesítése ezen a héten történik meg, méghozzá az európai szövetség szocsi kongresszusán. 

– Harminc éves az európai szövetség, ezt is megünnepli a hétvégén a kongresszus. Az elnök minden bizonnyal az orosz Sztanyiszlasz Pozdnyakov marad, ő az egyedüli jelölt a posztra. Újraválasztják a végrehajtó bizottságot, az úgynevezett COMEX-et is. Ennek mostanáig én is tagja voltam, és Csampa Zsolt elnök úr támogatását élvezve ismét beadtam jelentkezésemet. Az ülés és a szavazás egyébként hibrid módon történik. Akik a koronavírus miatt nem tudnak, vagy nem akarnak elutazni a tisztújító kongresszusra, azok is leadhatják voksukat – tájékoztatott a sportigazgató. 

Az Európa-bajnoksággal kapcsolatosan a szakember annyit mondott, hogy az október közepére tervezett plovdivi esemény költségvetését és körülményeit is ellenőrzik, de valószínűleg nem lesz akadálya a rendezésnek. Magyar részről a vezetőedzők teszik majd le javaslatukat a válogatottra, a sportigazgató reméli, hogy minél erősebb keret utazik Bulgáriába.

(Forrás: hunfencing.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!