Kézilabda
Török Lilly

Vívás: aranyérmes a férfi kardcsapat!

Publikálva: 2022.03.20 Frissítve: 2022.03.20 Vívás – kard

Szatmári Andrásék megnyerték a budapesti világkupaversenyt.

Klubunk kardvívója, Szatmári András – az egyéni győztes Szilágyi Áronnal, Decsi Tamással és Iliász Nikolásszal – indult csapatban a budapesti világkupaversenyen. Szatyiék az első körben magabiztosan, 45-30-ra legyőzték a spanyolokat, köszönhetően – többek közt – annak, hogy egyesületünk kiválósága mindhárom asszóját 5-3-ra hozta.

Ezután Irán ellen lépett pástra a magyar csapat, ami már sokkal nehezebb feladatnak bizonyult: az utolsó körben Szatyi 35-33-as magyar vezetősnél kulcsfontosságú asszót nyert 5-3-ra, ezután pedig a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron is magabiztosan hozta saját meccsét, így a magyar együttes 45-37-es sikerrel masírozott az elődöntőbe.

A négy között a Dél-Koreát – meglepetésre – legyőző román gárda várt honfitársainkra. Ellenünk már nem tudták borítani a papírformát szomszédaink: Magyarország a kilenc asszóból nyolcat hozva, 45-30-as sikerrel simán menetelt a döntőbe, ahol Franciaország következett.

Ugyan jobban kezdték a finálét a franciák, szépen lassan fordított a magyar válogatott, és a végén 45-38-as győzelemmel begyűjtötte az aranyérmet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!