Tenisz
Babos Tímea

Vívás: ezüstérmes a női párbajtőrcsapat az Európa Játékokon!

Publikálva: 2023.06.29 Frissítve: 2023.06.29 Vívás – tőr/párbajtőr

Wimmer Dorináék egész nap szenzációsan teljesítettek, és hajszálra voltak a végső győzelemtől.

Az Európa Játékok csütörtöki napján a Wimmer Dorina, Kun Anna, Muhari Eszter, Büki Lili összeállítású női párbajtőrcsapatnak szurkolhattunk. A lányok a 16 között a spanyol válogatott ellen szoros mérkőzésen, 38-35-re nyertek. 17 éves vívónk, Wimmer Dorina a hetedik asszóban volt érdekelt, és 24-21-es spanyol vezetésről indulva 26-26-nál adta át a képzeletbeli stafétát Muhari Eszternek, tehát rendkívül fontos szerepe volt a sikerben. 

A lányok ezt követően Lengyelország legjobbjait végig vezetve, 45-39-re legyőzték, ezzel bekerültek a legjobb négy közé. Ezután a magyar válogatott óriási hajrával, a világsztárokkal telitűzdelt Olaszországot 38-31-re megverte, így a papírforma borítása után az aranyéremért lépett pástra Franciaország ellen.

A lányok végig óriásit küzdöttek, az utolsó pillanatig vezettek a franciák ellen a fináléban, de 33-33-as állásnál a döntő találatot Franciaország adta, így övék lett az aranyérem, míg a mieink ezüstérmet szereztek. Dorina a döntőben is szenzációsan teljesített, három asszójából kettőt is megnyert.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!