Atlétika
Jankovics Dániel

Vívás: ezüstérmes a magyar kardcsapat a georgiai világkupán!

Publikálva: 2024.02.11 Frissítve: 2024.02.11 Vívás – kard

Szatmári Andrásék hibátlanul meneteltek a döntőig, ám ott ezúttal hatalmas csatában kikaptak Dél-Koreától.

A Szatmári András, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású magyar kardválogatott a legjobb 16 között csatlakozott a georgiai Tbilisziben zajló világkupa csapatversenyének mezőnyéhez. Szatyiék itt magabiztosan, 45-38-ra legyőzték Törökországot, majd Egyiptom ellen is simán, 45-33-ra nyertek, ezzel bekerültek a négy közé.

Az elődöntőben a harmadik helyen kiemelt Egyesült Államok gárdája várt a magyarokra, és ugyan ez papíron nehéz asszónak ígérkezett, honfitársaink nagyszerű teljesítménnyel, végig vezetve 45-33-as sikerrel masíroztak a döntőbe.

A fináléban Dél-Korea következett, akiket a júliusi világbajnoki döntőben 45-42-re vert a magyar válogatott. Ezúttal az ázsiai csapat kezdett jobban, folyamatosan növelték az előnyöket, és hat asszó után 30-20-ra vezettek. Ezután Gémesi Csanád parádés vívással fordított (35-34), majd Szatmári András 40-38-cal adta át Szilágyi Áronnak a képzeletbeli stafétát. Áron óriásit küzdött, de 44-44 után a koreai adta az utolsó tust, így a magyar csapat ezüstéremmel zárt, és nagy lépést tett az olimpiai kvóta felé.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!