Atlétika
Nagy Marcell

Vívás: ezüstérmes a fiú párbajtőrcsapat!

Publikálva: 2023.01.07 Frissítve: 2023.01.07 Vívás – tőr/párbajtőr

A Somody Somával felálló férfi párbajtőrcsapat második lett az udinei junior világkupán, míg a lányok az hatodik helyen végeztek.

Az udinei junior világkupa szombati napján a párbajtőr csapatversenyeket rendezték. A fiúknál Somody Soma képviselte klubunkat, aki Kovács Gergellyel, Kulcsár Viktorral és Pelle Domonkossal alkotta a magyar csapatot.

A fiúk az első körben 45-29-re nyertek Nagy Britannia ellen, majd 45-35-re győztek Svájc legjobbjai ellen. Az elődöntőben rendkívül izgalmas mérkőzésen 44-43-ra legyőztük Izraelt, így bejutottunk a döntőbe. A finálé is nagyon kiélezett volt, de Egyiptom egy tussal jobbnak, bizonyult, így Somáék ezüstéremmel zártak.

A lányok versenyén Wimmer Dorina és Gálfalvy Réka is bekerült a csapatba, mellettük Kálmán Gyöngyvér és Salamon Réka kapott lehetőséget. A lányok is jól kezdtek, 45-40-re verték Németországot, viszont a negyeddöntőben Lengyelország 45-37-re legyőzte válogatottunkat. Ezután a magyarok 45-36-ra nyertek Franciaország ellen, majd 45-33 kikaptak Izraeltől, így a hatodik helyen végeztek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!