Tenisz
Gálfi Dalma

Vívás: Elkészült a kardozók sorsolása

Publikálva: 2021.07.23 Frissítve: 2021.07.26 Vívás – kard

Szatmári András nehéz feladat előtt áll.

A párosítások kétesélyesek voltak, a világranglistás helyezések alapján állították sorba a mezőnyt, majd ennek alapján sorsolták az 1-2-es, a 3-4-es, az 5-6-os helyeket, és így tovább. Végül magyar szempontból az a tábla jött össze, amit talán a legkevésbé szerettünk volna.

Decsi Tamás kaphatta volna a 32 között a francia Apithyt, a nehezebbnek tűnő rivális, a legerősebb német, Max Hartung jutott neki. Ráadásul, ha sikerülne a bravúr, akkor a nyolcaddöntőben reményeink szerint Szatmári Andrással (ő az iráni Pakdamannal kezd) találkozna. Sőt, Szilágyi Áron is erre az ágra került. Ő vélhetően a japán Josidával nyit majd, utána valószínűleg az iráni Abedini következik.

Áron két ellenfele természetesen kellemetlen, de bízzunk abban, hogy a nyolc közé jutás nem okozhat számára különösebb problémát. Utána viszont Szatmári András ágáról érkezik az ellenfél, aki remélhetőleg nem a már említett Hartung lesz, hanem valamelyik magyar. Mindez viszont azt jelenti, hogy az esti döntős programnak csak egyetlen magyar szereplője lehet, és két éremesélyes klasszisunk közül elméletileg is csak az egyikük nyakába kerülhet tokiói olimpiai medál. Pedig, ugye, az egyikük kétszeres olimpiai bajnok, a másikuk egyéni világbajnok.

Forrás: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!