Kosárlabda női
Benke Sára

Vívás: egy tus hiányzott a negyeddöntőhöz

Publikálva: 2022.05.07 Frissítve: 2022.05.07 Vívás – kard

Szatmári András a végletekig kiélezett asszót vívott Szilágyi Áronnal a madridi világkupaverseny nyolcaddöntőjében, ám 15-14-re a Vasas sportolója győzött.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, klubunk olimpiai bronzérmes kardozója, Szatmári András pénteken bekerült a legjobb 64 közé a madridi világkupaversenyen.

Szatyi szombaton délelőtt a koreai Gu Bongil ellen kezdett, és nagyszerű vívással 15-8-ra verte a csapatban kétszeres olimpiai aranyérmes vetélytársát, ezzel bejutott a legjobb 32 közé. Itt kínai ellenfelét is magabiztosan, 15-10-re verte, ezzel bekerült a legjobb 16 közé.

A negyeddöntőbe jutásért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron várt klubunk kiválóságára, akitől a budapesti világkupán 15-9-re kikapott. Ezúttal sokkal szorosabb asszót láthatott a közönség, és ugyan a csata derekán Szilágyi meglépni látszott, Szatyi rendre visszakapaszkodott.

A Vasas vívója 12-12 után két találattal egy tusra került a sikertől, ám Andris innen is visszajött, de sajnos 14-14-nél újra Szilágyi szerzett pontot, így ő került a negyeddöntőbe. Szatmári András ezzel a 16. helyen zárt egyéniben, és vasárnap csapatban küzdhet újra az éremért.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!