Atlétika
Krizsán Xénia

Vívás: egy arany és két bronz fiatal tőrözőinktől

Publikálva: 2022.11.03 Frissítve: 2022.11.03 Vívás – tőr/párbajtőr

A korosztályos tőrözők Fülöp Mihály-versenysorozatának legutóbbi állomásán Bánhidi Balázs arany-, Farkas Ákos és Bálint Ádám pedig bronzérmet érdemelt ki.

A múlt hét végén Hódmezővásárhely adott otthont a fiatal tőrözők a Fülöp Mihály-versenyének, melyen a gyermek, az újonc és a serdülő korosztály képviselői mérték össze a tudásukat ­– a viadal egyben az évjáratok második Magyar-kupa-fordulójának minősült.

Az MTK Budapest növendékei közül többen is remekül szerepeltek a megméretésen. Bánhidi Balázs egy éve a gyermekek között győzött ugyanitt, most pedig az újoncok mezőnyében bizonyult jobbnak kihívóinál. Ígéretünk a döntőben az UTÉ-s Glatt Ádámot múlta felül 15:7-re. Szintén ebben a korosztályban érdemel dicséretet Farkas Ákos, aki pechünkre a nyolc között futott össze a későbbi bajnokunkkal, így ő az előkelő hetedik helyen zárt.

Viszont a gyermekkorosztályban nem maradt érem nélkül Farkas Ákos sem, sőt klubunk reménységei kettőt is kiérdemeltek a fiatalabbak között. Ákos mellett Bálint Ádám is nagyszerűen teljesített, mindketten elődöntőbe jutottak, és végül együtt állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!